Feestelijke diploma-uitreiking IJscentrum

Diploma uitreiking IJscentrum 2019_1

Maandag 17 juni vond de feestelijke diploma uitreiking plaats in het IJscentrum in de Vakschool in Wageningen. De 75 geslaagde cursisten ontvingen uit handen van SVH Meesterijsbereider Bert Waninge hun diploma of certificaat. Daarnaast kregen ook nog tien geslaagden voor de cursus Gespecialiseerd IJsbereider Vaktechniek en acht geslaagden voor Gespecialiseerd IJsbereider Technologie hun felbegeerde papiertje.

Nadat manager van het IJscentrum Jacques Vos de aanwezigen in vogelvlucht heeft meegenomen door de afgelopen twintig jaar van het IJscentrum, vertelt hij iedereen nog even kort over het hoe, wat en waarom van het IJscentrum. Per 1 juli zal het IJscentrum vertrekken uit de Vakschool in Wageningen. Er zijn momenteel gesprekken gaande over een nieuwe vestiging in de Food Innovation Academy in Vlaardingen, maar er is nog geen definitief besluit genomen.

Toos Houwers, bestuurslid van het Ambachtelijk IJscentrum, benadrukt deze middag in een korte toespraak nog eens het belang van professionalisering van de branche. “Netwerken, meedoen aan wedstrijden en lid worden van de VOC zijn een aantal belangrijke zaken rondom professionalisering”, vertelt ze de geslaagden en hun supporters. Hierna konden alle geslaagden hun ijsbereidersdiploma of –certificaat ophalen, samen met een mooie oorkonde.

Zoals ieder jaar heeft het Gilde van Meesterijsbereiders ook nu weer een prijs beschikbaar gesteld voor de best geslaagde kandidaat. Dit jaar waren er twee winnaars: Björn Cocu (best geslaagde gespecialiseerde ijsbereider) en Jenny Kaak (beste geslaagde ijsbereider). Zij ontvingen hun speciale oorkonde uit handen van Bob Frie, meesterijsbereider en lid van de Examencommissie. Daarnaast krijgen ze ook een dag stage aangeboden bij een SVH-Meesterijsbereider naar keuze.

Bob Frie maakt vervolgens de wedstrijdsmaak voor de vakwedstrijden in 2020 bekend: kersen-sorbetijs. De middag werd afgesloten met een borrel waarbij nog even gezellig kon worden nagepraat.

Dossiers
Lees ook
Bakery Institute breidt aanbod ijscursussen uit

Bakery Institute breidt aanbod ijscursussen uit

Komend najaar breidt het Bakery Institute het cursusaanbod op het gebied van ijsbereiden uit. De plannen liggen er al langer. Bakery Institute heeft de ingrediënten voor ijsbereiders en de expertise al in huis. Zo zitten de cursussen ‘Delizioso Gelato’ en ‘IJstaarten’ al langer in het aanbod. Nu het IJscentrum in Wageningen stopt, wordt er vaart gezet...

Partnerbijeenkomst Food Innovation Academy

Partnerbijeenkomst Food Innovation Academy

De partnerbijeenkomst van de Food Innovation Academy (FIA) vond op 9 mei plaats in het in aanbouw zijnde pand aan de Industrieweg waarin het ‘praktijk- en inspiratiehuis voor food’ wordt gevestigd in Vlaardingen. Ruim tachtig geïnteresseerden – die zo’n veertig ondernemingen, onderwijsinstellingen, overheidsinstanties en andere foodpartijen vertegenwoordigen...

Eerste groep Ondernemersacademie Food rondt opleiding af

Eerste groep Ondernemersacademie Food rondt opleiding af

Puur en eerlijk eten is een trend. Zo kiest zo'n 49 procent van de Nederlanders ervoor om minder vlees te eten. Informatie over vlees is het best te verkrijgen in de slagerij en juist die verdwijnen uit het straatbeeld. Ook andere versspecialisten worstelen met bedrijfsopvolging.