Feestelijke diploma-uitreiking IJscentrum

Diploma uitreiking IJscentrum 2019_1

Maandag 17 juni vond de feestelijke diploma uitreiking plaats in het IJscentrum in de Vakschool in Wageningen. De 75 geslaagde cursisten ontvingen uit handen van SVH Meesterijsbereider Bert Waninge hun diploma of certificaat. Daarnaast kregen ook nog tien geslaagden voor de cursus Gespecialiseerd IJsbereider Vaktechniek en acht geslaagden voor Gespecialiseerd IJsbereider Technologie hun felbegeerde papiertje.

Nadat manager van het IJscentrum Jacques Vos de aanwezigen in vogelvlucht heeft meegenomen door de afgelopen twintig jaar van het IJscentrum, vertelt hij iedereen nog even kort over het hoe, wat en waarom van het IJscentrum. Per 1 juli zal het IJscentrum vertrekken uit de Vakschool in Wageningen. Er zijn momenteel gesprekken gaande over een nieuwe vestiging in de Food Innovation Academy in Vlaardingen, maar er is nog geen definitief besluit genomen.

Toos Houwers, bestuurslid van het Ambachtelijk IJscentrum, benadrukt deze middag in een korte toespraak nog eens het belang van professionalisering van de branche. “Netwerken, meedoen aan wedstrijden en lid worden van de VOC zijn een aantal belangrijke zaken rondom professionalisering”, vertelt ze de geslaagden en hun supporters. Hierna konden alle geslaagden hun ijsbereidersdiploma of –certificaat ophalen, samen met een mooie oorkonde.

Zoals ieder jaar heeft het Gilde van Meesterijsbereiders ook nu weer een prijs beschikbaar gesteld voor de best geslaagde kandidaat. Dit jaar waren er twee winnaars: Björn Cocu (best geslaagde gespecialiseerde ijsbereider) en Jenny Kaak (beste geslaagde ijsbereider). Zij ontvingen hun speciale oorkonde uit handen van Bob Frie, meesterijsbereider en lid van de Examencommissie. Daarnaast krijgen ze ook een dag stage aangeboden bij een SVH-Meesterijsbereider naar keuze.

Bob Frie maakt vervolgens de wedstrijdsmaak voor de vakwedstrijden in 2020 bekend: kersen-sorbetijs. De middag werd afgesloten met een borrel waarbij nog even gezellig kon worden nagepraat.

Dossiers
Lees ook
IJscentrum: laatste examens voor de zomer

IJscentrum: laatste examens voor de zomer

Voor de deelnemers aan de cursus IJsbereider aan het IJscentrum is het een spannende week. Woensdag 1 en donderdag 2 juli zijn het namelijk de examendagen. Dan wordt hun opgedane kennis op het gebied van de praktijk en theorie van het ambachtelijk ijsbereiden getest. In totaal nemen 16 cursisten het examen af. Op 15 september vindt de diplomering plaats...

Docenten IJscentrum klaar voor nieuw cursusjaar

Docenten IJscentrum klaar voor nieuw cursusjaar

De docentendag op het IJscentrum, dinsdag 16 juni, stond in het teken van vernieuwing. Met ingang van het nieuwe cursusjaar neemt Hidde de Brabander het stokje over van manager Jacques Vos, die met pensioen gaat. Hij nam de docenten mee in zijn visie voor het IJscentrum.

Uitstekende score IJscentrum bij eerste HACCP-inspectie

Uitstekende score IJscentrum bij eerste HACCP-inspectie

De eerste HACCP-inspectie op de nieuwe locatie van het IJscentrum, de Food Innovation Academy in Vlaardingen, zit erop. Op woensdag 27 mei deelden de cursisten aan de cursus IJsbereider het lokaal met een inspecteur van Houwers Groep. De ruimte werd onder de loep genomen, maar ook docent en cursisten moesten paraat staan voor vragen. Met een score van...