Feestelijke diploma-uitreiking IJscentrum

Diploma uitreiking IJscentrum 2019_1

Maandag 17 juni vond de feestelijke diploma uitreiking plaats in het IJscentrum in de Vakschool in Wageningen. De 75 geslaagde cursisten ontvingen uit handen van SVH Meesterijsbereider Bert Waninge hun diploma of certificaat. Daarnaast kregen ook nog tien geslaagden voor de cursus Gespecialiseerd IJsbereider Vaktechniek en acht geslaagden voor Gespecialiseerd IJsbereider Technologie hun felbegeerde papiertje.

Nadat manager van het IJscentrum Jacques Vos de aanwezigen in vogelvlucht heeft meegenomen door de afgelopen twintig jaar van het IJscentrum, vertelt hij iedereen nog even kort over het hoe, wat en waarom van het IJscentrum. Per 1 juli zal het IJscentrum vertrekken uit de Vakschool in Wageningen. Er zijn momenteel gesprekken gaande over een nieuwe vestiging in de Food Innovation Academy in Vlaardingen, maar er is nog geen definitief besluit genomen.

Toos Houwers, bestuurslid van het Ambachtelijk IJscentrum, benadrukt deze middag in een korte toespraak nog eens het belang van professionalisering van de branche. “Netwerken, meedoen aan wedstrijden en lid worden van de VOC zijn een aantal belangrijke zaken rondom professionalisering”, vertelt ze de geslaagden en hun supporters. Hierna konden alle geslaagden hun ijsbereidersdiploma of –certificaat ophalen, samen met een mooie oorkonde.

Zoals ieder jaar heeft het Gilde van Meesterijsbereiders ook nu weer een prijs beschikbaar gesteld voor de best geslaagde kandidaat. Dit jaar waren er twee winnaars: Björn Cocu (best geslaagde gespecialiseerde ijsbereider) en Jenny Kaak (beste geslaagde ijsbereider). Zij ontvingen hun speciale oorkonde uit handen van Bob Frie, meesterijsbereider en lid van de Examencommissie. Daarnaast krijgen ze ook een dag stage aangeboden bij een SVH-Meesterijsbereider naar keuze.

Bob Frie maakt vervolgens de wedstrijdsmaak voor de vakwedstrijden in 2020 bekend: kersen-sorbetijs. De middag werd afgesloten met een borrel waarbij nog even gezellig kon worden nagepraat.

Dossiers
Lees ook
Jacques Vos de grote verbinder van de branche

Jacques Vos de grote verbinder van de branche

De ambachtelijke ijsbranche maakte de afgelopen decennia een enorme ontwikkeling door. Een sector die negatief in beeld was en worstelde met haar identiteit, groeide uit tot een professionele en kwalitatief hoogstaande bedrijfstak. Een van de belangrijkste redenen voor deze groei is de kennis van het ambacht. En hierin speelde Jacques Vos op veel manieren...

Upgrade je ijstaarten met cursus IJs & Patisserie

Upgrade je ijstaarten met cursus IJs & Patisserie

Wie dit najaar wil shinen met ijstaarten en -gebak, schrijft zich in voor de cursus IJs & Patisserie aan het IJscentrum. In twee dagen perfectioneer je je vaardigheden als het gaat om ijspatisserie maken en afwerken.

Veel belangstelling voor cursussen IJscentrum

Veel belangstelling voor cursussen IJscentrum

Er is veel belangstelling voor de cursussen van het IJscentrum. De eerste cursus IJsbereider zit al helemaal vol en voor de eerste dag van de nieuwe cursus Vegan IJs zijn geen plaatsen meer vrij. Daarnaast zijn er plannen om meer nieuwe trainingen op te zetten.