Nieuws

Feestelijke diploma-uitreiking IJsbereider

diploma-uitreiking IJsbereider

Bij IJscentrum-Vakschool Wageningen zijn maandag 4 juni de diploma’s en certificaten ‘IJsbereider’ uitgereikt. SVH-Meesterijsbereiders Bert Waninge en Luc Blok overhandigden het felbegeerde papiertje aan 73 geslaagden.

Meesterijsbereider

Het prachtige weer op deze maandagmiddag zorgde voor de kers op de taart op deze mooie dag voor menig Ambachtelijk IJsbereider. Na een inleidend verhaal van Jacques Vos, Manager IJscentrum – Kennis bij Ambachtelijk IJscentrum, vertelde Meesterijsbereider Luc Blok over zijn weg naar het Meesterschap. Luc is eigenaar van IJssalon en ijsmakerij Luciano en heeft de afgelopen jaren meerdere onderscheidingen in de wacht gesleept. Hierna was het tijd voor de kandidaten en kregen de geslaagden hun diploma’s uitgereikt. Ook kreeg iedereen het boek ‘Meesterlijk IJs’, als stimulans om het vak nog verder uit te diepen.

Diploma-uitreiking 2018Best geslaagde kandidaat

Het Gilde van Meesterijsbereiders stelt ieder jaar een prijs beschikbaar voor de best geslaagde kandidaat.  Tijdens de diploma-uitreiking werd de winnaar van dit jaar bekendgemaakt: René Jacobs. Hij werd extra in het zonnetje gezet door Meesterijsbereider Bert Waninge, die hem een oorkonde overhandigde en een stage aanbood bij een meesterijsbereider naar keuze.

Na het officiële gedeelte gingen alle trotse geslaagden gezamenlijk op de foto. De middag werd afgesloten met een borrel waar alle nieuwe ijsbereiders en hun familie en vrienden nog even konden napraten over hun mooie prestatie en een toekomst in de ijsbranche.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *