Feestelijke diploma-uitreiking IJsbereider

Vakblad IJS!_IJscentrum –Diploma-uitreiking 2018

Bij IJscentrum-Vakschool Wageningen zijn maandag 4 juni de diploma’s en certificaten ‘IJsbereider’ uitgereikt. SVH-Meesterijsbereiders Bert Waninge en Luc Blok overhandigden het felbegeerde papiertje aan 73 geslaagden.

Meesterijsbereider

Het prachtige weer op deze maandagmiddag zorgde voor de kers op de taart op deze mooie dag voor menig Ambachtelijk IJsbereider. Na een inleidend verhaal van Jacques Vos, Manager IJscentrum - Kennis bij Ambachtelijk IJscentrum, vertelde Meesterijsbereider Luc Blok over zijn weg naar het Meesterschap. Luc is eigenaar van IJssalon en ijsmakerij Luciano en heeft de afgelopen jaren meerdere onderscheidingen in de wacht gesleept. Hierna was het tijd voor de kandidaten en kregen de geslaagden hun diploma’s uitgereikt. Ook kreeg iedereen het boek ‘Meesterlijk IJs’, als stimulans om het vak nog verder uit te diepen.

Vakblad-IJS_IJscentrum-–Diploma-uitreiking-2018_Best-geslaagde-kandidaat-300x225 Best geslaagde kandidaat

Het Gilde van Meesterijsbereiders stelt ieder jaar een prijs beschikbaar voor de best geslaagde kandidaat.  Tijdens de diploma-uitreiking werd de winnaar van dit jaar bekendgemaakt: René Jacobs. Hij werd extra in het zonnetje gezet door Meesterijsbereider Bert Waninge, die hem een oorkonde overhandigde en een stage aanbood bij een meesterijsbereider naar keuze.

Na het officiële gedeelte gingen alle trotse geslaagden gezamenlijk op de foto. De middag werd afgesloten met een borrel waar alle nieuwe ijsbereiders en hun familie en vrienden nog even konden napraten over hun mooie prestatie en een toekomst in de ijsbranche.

Lees ook
IJscentrum in Vlaardingen officieel geopend

IJscentrum in Vlaardingen officieel geopend

Met het officieel doorknippen van een lintje opende ‘mister IJscentrum’ Jacques Vos het nieuwe onderkomen van het IJscentrum in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Het evenement was speciaal opgezet om de branche kennis te laten maken met de nieuwe locatie. Want het IJscentrum zoekt nog partners.

Hoe snel smelt ijs?

Hoe snel smelt ijs?

Het smelten van ijs is een belangrijk item, zeker tijdens warme zomers zoals afgelopen maanden. De afsmeltsnelheid heeft direct verband met het mondgevoel dat ontstaat bij het eten van ijs en de smaakbeleving die je daarbij ervaart. Als daar iets mis mee is, dan ervaart de consument dat ook en baseert daarop zijn oordeel. Een goede reden om het smeltgedrag...

Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

Met de verhuizing van het IJscentrum naar de Food Innovation Academy in Vlaardingen hoopt het opleidingsinstituut voor de ambachtelijke ijssector een verdiepingsslag te maken met zuivel, horeca, chocolade en patisserie. Dit wordt onder andere waargemaakt met de komst van Meester Patissier Hidde de Brabander naar het IJscentrum.