Feestelijke diploma-uitreiking IJsbereider

Vakblad IJS!_IJscentrum –Diploma-uitreiking 2018

Bij IJscentrum-Vakschool Wageningen zijn maandag 4 juni de diploma’s en certificaten ‘IJsbereider’ uitgereikt. SVH-Meesterijsbereiders Bert Waninge en Luc Blok overhandigden het felbegeerde papiertje aan 73 geslaagden.

Meesterijsbereider

Het prachtige weer op deze maandagmiddag zorgde voor de kers op de taart op deze mooie dag voor menig Ambachtelijk IJsbereider. Na een inleidend verhaal van Jacques Vos, Manager IJscentrum - Kennis bij Ambachtelijk IJscentrum, vertelde Meesterijsbereider Luc Blok over zijn weg naar het Meesterschap. Luc is eigenaar van IJssalon en ijsmakerij Luciano en heeft de afgelopen jaren meerdere onderscheidingen in de wacht gesleept. Hierna was het tijd voor de kandidaten en kregen de geslaagden hun diploma’s uitgereikt. Ook kreeg iedereen het boek ‘Meesterlijk IJs’, als stimulans om het vak nog verder uit te diepen.

Vakblad-IJS_IJscentrum-–Diploma-uitreiking-2018_Best-geslaagde-kandidaat-300x225 Best geslaagde kandidaat

Het Gilde van Meesterijsbereiders stelt ieder jaar een prijs beschikbaar voor de best geslaagde kandidaat.  Tijdens de diploma-uitreiking werd de winnaar van dit jaar bekendgemaakt: René Jacobs. Hij werd extra in het zonnetje gezet door Meesterijsbereider Bert Waninge, die hem een oorkonde overhandigde en een stage aanbood bij een meesterijsbereider naar keuze.

Na het officiële gedeelte gingen alle trotse geslaagden gezamenlijk op de foto. De middag werd afgesloten met een borrel waar alle nieuwe ijsbereiders en hun familie en vrienden nog even konden napraten over hun mooie prestatie en een toekomst in de ijsbranche.

Lees ook
Foodvakdag: nieuw vakevenement van Vakblad IJs! voor retailers in food

Foodvakdag: nieuw vakevenement van Vakblad IJs! voor retailers in food

Hoe blijf je met je winkel winstgevend? Hoe haal je het beste uit je personeel? Over 4 jaar ga ik met pensioen, hoe regel ik mijn bedrijfsovername? Hoe kan ik slim inkopen? Wat is het beste kassasysteem? Vragen waar foodretailers allemaal mee te maken krijgen. Daarom organiseert Vakblad IJs! op maandag 8 juni de Foodvakdag. Dit nieuwe overkoepelde vakevenement...

Intentieverklaring onderstreept gewenste komst Sectorhuis IJs

Intentieverklaring onderstreept gewenste komst Sectorhuis IJs

De komst van het Sectorhuis IJs is zo goed als rond. De branchepartijen, die hierin gaan samenwerken, tekenen op 2 maart op Bakkersvak/IJs-Vak een intentieverklaring. In dit document spreken de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, het Gilde van SVH Meesterijsbereiders en het IJscentrum uit een sectorhuis te willen vormen om intensief samen op te trekken...

IJscentrum start met speciale horecatraining

IJscentrum start met speciale horecatraining

Het IJscentrum start in februari met een serie tweedaagse trainingen IJsbereiden in de horeca. Tijdens deze cursus leren chefs zelf hun ambachtelijk ijs bereiden. Om zo hun gasten te kunnen verrassen met een heerlijk, huisgemaakt ijsdessert.