Feestelijke diploma-uitreiking IJsbereider

Vakblad IJS!_IJscentrum –Diploma-uitreiking 2018

Bij IJscentrum-Vakschool Wageningen zijn maandag 4 juni de diploma’s en certificaten ‘IJsbereider’ uitgereikt. SVH-Meesterijsbereiders Bert Waninge en Luc Blok overhandigden het felbegeerde papiertje aan 73 geslaagden.

Meesterijsbereider

Het prachtige weer op deze maandagmiddag zorgde voor de kers op de taart op deze mooie dag voor menig Ambachtelijk IJsbereider. Na een inleidend verhaal van Jacques Vos, Manager IJscentrum - Kennis bij Ambachtelijk IJscentrum, vertelde Meesterijsbereider Luc Blok over zijn weg naar het Meesterschap. Luc is eigenaar van IJssalon en ijsmakerij Luciano en heeft de afgelopen jaren meerdere onderscheidingen in de wacht gesleept. Hierna was het tijd voor de kandidaten en kregen de geslaagden hun diploma’s uitgereikt. Ook kreeg iedereen het boek ‘Meesterlijk IJs’, als stimulans om het vak nog verder uit te diepen.

Vakblad-IJS_IJscentrum-–Diploma-uitreiking-2018_Best-geslaagde-kandidaat-300x225 Best geslaagde kandidaat

Het Gilde van Meesterijsbereiders stelt ieder jaar een prijs beschikbaar voor de best geslaagde kandidaat.  Tijdens de diploma-uitreiking werd de winnaar van dit jaar bekendgemaakt: René Jacobs. Hij werd extra in het zonnetje gezet door Meesterijsbereider Bert Waninge, die hem een oorkonde overhandigde en een stage aanbood bij een meesterijsbereider naar keuze.

Na het officiële gedeelte gingen alle trotse geslaagden gezamenlijk op de foto. De middag werd afgesloten met een borrel waar alle nieuwe ijsbereiders en hun familie en vrienden nog even konden napraten over hun mooie prestatie en een toekomst in de ijsbranche.

Lees ook
Ambachtelijke ijsbranche geschokt over uitzending Keuringsdienst van Waarde

Ambachtelijke ijsbranche geschokt over uitzending Keuringsdienst van Waarde

Vol verbazing keken ambachtelijke ijsbereiders naar de uitzending van Keuringsdienst van Waarde over ‘IJssalonijs’, het fabrieksijs dat in de schappen van de supermarkt ligt onder de noemer ‘ambachtelijk’. Waar vooraf gehoopt werd op het maken van een duidelijk onderscheid tussen het ijs van de retailgigant en een schepijsje van een ambachtelijke ijssalon,...

NL IJS naam van sectorhuis voor ambachtelijke ijsbereiding

NL IJS naam van sectorhuis voor ambachtelijke ijsbereiding

Na een lange voorbereidingstijd is het zover: het sectorhuis voor de ambachtelijke ijsbereiding ziet binnenkort het licht. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de statuten. Vanaf medio november is NL IJS de naam van hét virtuele clubhuis van de ambachtelijke ijsbereidingssector. Met de nieuwe stichting willen de aangesloten clubs zich sterk maken...

Suikers reduceren en vervangen

Suikers reduceren en vervangen

Het IJscentrum introduceert de nieuwe dagcursus Suikerreductie. De eerste editie staat gepland voor 11 november. Met deze dagtraining speelt IJscentrum in op de trends en ontwikkelingen in de wereld van voeding. Docent Bas van Haaren verzorgt deze specialisatiecursus.