FEDIMA viert 50-jarig bestaan

23 mei 2019

FEDIMA (The Federation of European Manufacturers and Suppliers of Ingredients to the Bakery, Confectionary and Patisserie Industries) bestaat vijftig jaar. Om dit te vieren organiseert de federatie op 27 juni een cocktail party in Brussel.

Cocktail party

Op de cocktail party zullen in ieder geval Mella Frewen, algemeen directeur van de vereniging FoodDrinkEurope en Johan Sanders, president van FEDIMA spreken. Sanders: “Ons 50-jarig jubileum is een mooi moment om terug te kijken op de prestaties van FEDIMA. Het biedt ook de kans om te reflecteren op de belangrijke rol die producenten van bakkerij- en banketingrediënten spelen in het veilig en innovatief maken van producten die consumenten dagelijks eten. We willen ook  de visie en missie van FEDIMA bevestigen: het platform zijn om de brood-en banketmarkt te ondersteunen en helpen groeien, terwijl we een gunstig klimaat scheppen voor een duurzame en innovatieve bakkerij-industrie. Laten we allen trots zijn en doorgaan met het promoten van brood, patisserie en zoetwaren als deel van het dagelijkse dieet van alle Europese consumenten!”

FEDIMA

De organisatie bestaat uit twaalf nationale verenigingen die fabrikanten van bakkerijgrondstoffen vertegenwoordigen. Voor Nederland is dat NEFABA. FEDIMA vertegenwoordigt zo’n tweehonderd bedrijven, met in totaal zo’n vijf miljard omzet. Dit komt neer op zo’n 20.000 werknemers en ongeveer 50.000 verkooppunten verspreid door heel Europa.

Aanmelden voor het cocktail event kan hier.

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?