FEDIMA viert 50-jarig bestaan

FEDIMA (The Federation of European Manufacturers and Suppliers of Ingredients to the Bakery, Confectionary and Patisserie Industries) bestaat vijftig jaar. Om dit te vieren organiseert de federatie op 27 juni een cocktail party in Brussel.

Cocktail party

Op de cocktail party zullen in ieder geval Mella Frewen, algemeen directeur van de vereniging FoodDrinkEurope en Johan Sanders, president van FEDIMA spreken. Sanders: “Ons 50-jarig jubileum is een mooi moment om terug te kijken op de prestaties van FEDIMA. Het biedt ook de kans om te reflecteren op de belangrijke rol die producenten van bakkerij- en banketingrediënten spelen in het veilig en innovatief maken van producten die consumenten dagelijks eten. We willen ook  de visie en missie van FEDIMA bevestigen: het platform zijn om de brood-en banketmarkt te ondersteunen en helpen groeien, terwijl we een gunstig klimaat scheppen voor een duurzame en innovatieve bakkerij-industrie. Laten we allen trots zijn en doorgaan met het promoten van brood, patisserie en zoetwaren als deel van het dagelijkse dieet van alle Europese consumenten!”

FEDIMA

De organisatie bestaat uit twaalf nationale verenigingen die fabrikanten van bakkerijgrondstoffen vertegenwoordigen. Voor Nederland is dat NEFABA. FEDIMA vertegenwoordigt zo’n tweehonderd bedrijven, met in totaal zo’n vijf miljard omzet. Dit komt neer op zo’n 20.000 werknemers en ongeveer 50.000 verkooppunten verspreid door heel Europa.

Aanmelden voor het cocktail event kan hier.

Dossiers
Lees ook
Hoogenboom introduceert suikervervanger Zùsto

Hoogenboom introduceert suikervervanger Zùsto

ZUNDERT - Hoogenboom Benelux is als 100% dochteronderneming van Barry Callebaut, de exclusieve distributeur van Zùsto in de Benelux. Zùsto is een nieuwe, unieke suikervervanger met viermaal minder calorieën dan suiker. Het product is gemakkelijk te verwerken en smaakt niet anders dan suiker. Het is een één op één suikervervanger, dus 100 gram suiker...

Dorpsbakker en -ijsspecialist opent pop-up restaurant

Dorpsbakker en -ijsspecialist opent pop-up restaurant

HOOGHALEN - Dorpsbakker en ijsspecialist Fleddérus introduceert een uniek pop-up restaurant. Als eerste bakker in Nederland veranderen de winkel en serre eens per maand in een restaurant. Het restaurant is vanaf 8 oktober 2016 tot en met 11 maart 2017 elke tweede zaterdagavond van de maand open. Onderscheiden Fleddérus biedt al jaren lang meer dan alleen...

Europain 2018

Europain 2018

De internationale vakbeurs Europain vindt plaats van 3 tot en 6 februari in Parijs. De beurs richt zich niet alleen op brood- en banket, maar ook op ijsbereiding, chocolade en zoetwaren. Dit jaar krijgt de beurs een nieuwe indeling: productie, verkoop en management. Daarnaast worden op de Europain allerlei evenementen georganiseerd. Voor ijsbereiders...