FEDIMA viert 50-jarig bestaan

FEDIMA (The Federation of European Manufacturers and Suppliers of Ingredients to the Bakery, Confectionary and Patisserie Industries) bestaat vijftig jaar. Om dit te vieren organiseert de federatie op 27 juni een cocktail party in Brussel.

Cocktail party

Op de cocktail party zullen in ieder geval Mella Frewen, algemeen directeur van de vereniging FoodDrinkEurope en Johan Sanders, president van FEDIMA spreken. Sanders: “Ons 50-jarig jubileum is een mooi moment om terug te kijken op de prestaties van FEDIMA. Het biedt ook de kans om te reflecteren op de belangrijke rol die producenten van bakkerij- en banketingrediënten spelen in het veilig en innovatief maken van producten die consumenten dagelijks eten. We willen ook  de visie en missie van FEDIMA bevestigen: het platform zijn om de brood-en banketmarkt te ondersteunen en helpen groeien, terwijl we een gunstig klimaat scheppen voor een duurzame en innovatieve bakkerij-industrie. Laten we allen trots zijn en doorgaan met het promoten van brood, patisserie en zoetwaren als deel van het dagelijkse dieet van alle Europese consumenten!”

FEDIMA

De organisatie bestaat uit twaalf nationale verenigingen die fabrikanten van bakkerijgrondstoffen vertegenwoordigen. Voor Nederland is dat NEFABA. FEDIMA vertegenwoordigt zo’n tweehonderd bedrijven, met in totaal zo’n vijf miljard omzet. Dit komt neer op zo’n 20.000 werknemers en ongeveer 50.000 verkooppunten verspreid door heel Europa.

Aanmelden voor het cocktail event kan hier.

Dossiers
Lees ook
Showstukken afgestudeerde patissiers in etalage van Patisserie De Rouw

Showstukken afgestudeerde patissiers in etalage van Patisserie De Rouw

Vanwege de coronamaatregelen ging de eindpresentatie van de afgestudeerde patissiers van het Summa College in Eindhoven niet door. Dankzij Arthur en Doris de Rouw zijn de showstukken van vijf van deze eindexamenstudenten toch te bewonderen. In de etalage van patisserie De Rouw staan de chocolade showstukken waar de vijf studenten maanden mee bezig zijn...

Luuk Schaper is jong, doelgericht en ambitieus

Luuk Schaper is jong, doelgericht en ambitieus

Op zijn twaalfde wist hij het al: Luuk Schaper wilde bakker/patissier worden. In plaats van nog vier jaar naar de middelbare school in Nederland, voor hij met zijn passie aan de slag kon, koos hij ervoor om naar België te gaan. Daar kon hij namelijk direct de kneepjes van het vak leren. Nu, op zijn twintigste, heeft hij zijn eigen zaak: Luux by Berekuil...

Meer verdieping dankzij het meesterschap

Meer verdieping dankzij het meesterschap

IJs zit in het DNA van banketbakkerszoon Piet Tamminga. Sinds voorjaar 2019 mag hij zich SVH Meesterijsbereider noemen. In Puur Tamminga in Veenendaal combineert hij de verkoop van ijs met pastisserie en chocolade. Duurzaamheid is daarbij de rode draad. De meestertitel geeft hem vleugels. “Ik ben nog meer met het vak bezig.”