Ezmatic: GelatoMachine maakt ijskeuken overbodig

VENRAY – Ezmatic BV uit Venray introduceert de GelatoMachine. Het apparaat heeft drie functies. Zo kan de machine worden gebruikt voor het bereiden van vers ijs, het bewaren ervan en voor het presenteren van gelato. Deze multifunctionaliteit bespaart de ijsbereider veel handelingen en investeringen. Een aparte bereidingskeuken, ijsbereidingsmachine, vriesinstallatie en koelvitrine zijn overbodig, stelt Ezmatic. Daarnaast is de volledig digitaal gecontroleerde en voorgeprogrammeerde bediening erg gebruiksvriendelijk. Deze zorgt meetbaar voor de beste kwaliteit gelato, frozen yoghurts en sorbets, belooft de leverancier.

Aparte aansturing

De GelatoMachine is leverbaar in vier verschillende uitvoeringen: een tafelmodel met één bereidingspot of een mobiele versie met één, twee of vier bereidingspotten. “Het bijzondere is dat elke pot is voorzien van een geheel eigen aansturing”, legt Ezmatic uit. “Dus elke pot heeft een eigen bediening, motor en koelinstallatie. De mixer is eveneens rechtstreeks via een vaste verbinding op de motor aangesloten. Geen aandrijfriemen of andere slijtagegevoelige delen. Dit zorgt voor een betrouwbare en kostenbesparende werking.” Alle uitvoeringen werken op een fase 240V.

Tijdsduur bereiding

Zodra de GelatoMachine wordt ingeschakeld (vanaf kamertemperatuur) kost het slechts een kwartier om 2,5 kilo gelato te bereiden, aldus Ezmatic. “Tussendoor kan altijd worden bijgeschonken. De cyclus duurt dan slechts zo’n drie minuten. U behaalt hiermee een maximale capaciteit van 10 kg/uur per pot.”

Bewaren

Nadat de gelato is bereid, schakelt het systeem automatisch over op de ‘bewaarstand’. Dit betreft een actieve cyclus volgens een voorgeprogrammeerd schema. Deze houdt het ijs in beweging, onder specifieke productgerelateerde temperaturen, en waarborgt daarmee een topkwaliteit eindproduct.”

Nachtmodus

Aan het einde van de dag kan een speciaal ‘Night keeping mode’ worden geactiveerd. “Hierbij wordt de gelato onder de meest ideale omstandigheden bewaard, zodat de daarop volgende dag uw ijs smaakt alsof deze zojuist vers is bereid.”

Presentatie

  • De GelatoMachine laat zich eenvoudig integreren in een balie. Bij de ontwikkeling is

tevens rekening gehouden met het solitair plaatsen. Bij de productie kan de GelatoMachine volledig gepersonaliseerd worden in de gewenste huisstijl. De mobiliteit zorgt voor multifunctionele inzetbaarheid, zoals bijvoorbeeld bij cateringconcepten.

Meer informatie: www.gelatomachine.nl.