Evaluatie hygiënecode gestart

italini gelato (Medium)

WAGENINGEN - De evaluatie van de Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding is gestart. Onlangs heeft elke ijsbereider en ijsverkoper een uitnodiging gehad voor het invullen van de enquête. Deze week komt er een reminder, met verzoek om alsnog de enquête in te vullen. Voor de veiligheid van de sector is het belangrijk om een zo getrouw mogelijk beeld van de processen en noviteiten binnen de sector te krijgen, stellen initiatiefnemers IJscentrum/VAIJ.

Lees ook
Bakeplus is gediplomeerd ijsbereider rijker

Bakeplus is gediplomeerd ijsbereider rijker

VENLO - Verkoop Buitendienst medewerker Stephan Nollen van Bakeplus heeft met een goed resultaat zijn cursus basis ijsbereider afgerond. Bakeplus vindt het belangrijk een goede gesprekspartner te kunnen zijn voor haar relaties. Het bedrijf is constant bezig met educatie en scholing van haar medewerkers. Cursus IJsbereider De cursus IJsbereider is vooral...

Hygiëneregels voor ijsbereiding regelmatig overtreden

Hygiëneregels voor ijsbereiding regelmatig overtreden

UTRECHT - Bij het maken van ambachtelijk ijs worden hygiëne-eisen lang niet altijd in acht genomen. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) die deze zomer 218 ambachtelijke ijssalons controleerde. Bij 37 van deze salons (17%) was sprake van overtredingen, waarvan 6 ernstige overtredingen. In 1 geval bevatte het...

Samenwerking tussen Valmar Benelux en IFI

Samenwerking tussen Valmar Benelux en IFI

Valmar Benelux en IFI werken sinds 1 september 2017 samen. Met deze stap kunnen de bedrijven samen de Nederlandse markt bedienen en inspelen op de groeiende vraag naar exclusieve en hoogwaardige schepijsvitrines en inrichtingen. Martin van Rossum, algemeen directeur Valmar Benelux: "Bij de inrichting van ijssalons ervaren wij een toenemende vraag naar...