Europese Dag van het IJs officieel op 24 maart

Europese Dag van het IJs officieel op 24 maart

In totaal hebben 378 Europese Parlementsleden toegestemd om 24 maart te kronen tot de Europese Dag van het IJs. De Europese federatie van ambachtelijke ijsverenigingen Artglace is trots op deze prestatie.

De voorzitter van Artglace, Ferdinand Buonocore en de voorzitter van de organisator van de MIG in Longarone, Oscar De Bona, zijn zeer tevreden. “We hebben veel organisatorische inspanningen verricht in de afgelopen maanden. Door onze vasthoudendheid bij het Europees Parlement hebben we ons doel bereikt.” Het doel van de Europese Dag van het IJs is om het ambachtelijk ijs nóg meer op de Europese kaart te zetten. Eén van de redenen dat er meer aandacht voor ambachtelijk schepijs nodig is, is volgens het Europese Parlement dat de sector de concurrentiepositie van de Europese economie kan versterken, gezien de crisis die onder meer ook de zuivelsector treft.

De Mostra Internazionale del Gelato, zoals de MIG voluit heet, wijdt tijdens de 53e editie van de vakbeurs extra aandacht aan deze Europese overwinning. De vakbeurs vindt plaats van 2 tot en met 5 december 2012 in Longarone.