Europain 2020; van de helden van nu tot de winkel van de toekomst

Naast het WK Boulangerie waar het Nederlands team streed om de titel, had Europain de (Nederlandse) bezoeker nog meer te bieden. Een overzicht.

Van winkelinrichting tot verpakkingen en producten; we zagen heel eerlijk gezegd niet echt veel vernieuwends. Maar we troffen wel wat mooie dingen en inspirerende ideeën aan.

(tekst gaat verder onder afbeeldingen)

europain showstuk China

Het showstuk van het team uit Taiwan.

Europain winkelinrichting

 

europain ijs

Natuurlijk ontbraken ook andere producten die hun weg naar de bakker vinden niet zoals koffie, pizza en ijs.

Op verschillende plekken gaven boulangers en patissiers demonstraties en presentaties. Veelal in het Frans, maar zolang ze hun handen lieten spreken, viel er toch genoeg op te steken.

(tekst gaat verder onder afbeeldingen)

  Europain suikertrekken

 

europain brood maken

Meel van een molen

Bijzonder in vergelijking met andere beurzen was de grote hoeveelheid ‘molens’ die hun eigen meel promoten. En een groot deel hiervan was – uiteraard zouden we bijna zeggen  – ook nog biologisch gecertificeerd. Daarnaast was er aandacht voor glutenvrij (onder meer in de vorm van Japanse rijstbloem) en zagen we 100 procent plantaardig gebak.

Europain vegetal

Europain lab

Studenten van Le Cordon Blue richtten op de beursvloer een winkel in zoals zij denken dat dat ‘de winkel van de toekomst’ vorm moet krijgen. Ze gebruikten mooie producten, gemaakt van goede ingrediënten, afbreekbare en recyclebare verpakkingen en een bestelsysteem zoals bijvoorbeeld fastfoodketens al kennen met een display bij de ingang waar je je keuze kunt aangeven en betalen. Alle producten waren voorzien van een eetbare QR-code waarmee de klant gelijk kan zien wat erin zit en hoeveel vezels en calorieën het bijvoorbeeld oplevert.

Europain lab

Naast patisserie serveerden de studenten van Le Cordon Blue ook sandwiches die eruit zagen als gebakjes. Een idee voor jouw zaak?

europain lab sandwich

 

europain lab sandwich 2

Dossiers
Meer over
Lees ook
Europain 2020

Europain 2020

Begin volgend jaar vindt in Parijs de tweejaarlijkse vakbeurs Europain plaats. Op Europain 2020 komen vier dagen lang, van 11 tot en met 14 januari, professionals uit de brood- en banketbakkerijbranche bijeen.

Winnaars van de Europain Innovatieprijzen 2018

Winnaars van de Europain Innovatieprijzen 2018

De Europain Innovatieprijzen 2018 zijn op 13 december bekendgemaakt. Een deskundige selectiecommissie van professionals uit de brood- en banketsector en de vakpers maakte een selectie uit 21 genomineerde producten en kende zeven prijzen toe: drie in de categorie Productie, één in de categorie Management en drie in de categorie Verkoop. De officiële...

Europain 2018

Europain 2018

Trends, nieuwe oplossingen, nieuwe producten, proeven en de kunst afkijken; waar je ook voor komt, Europain 2018 probeert bezoekers te inspireren en motiveren. En ook al klinkt de naam misschien zo, onder die bezoekers zijn niet alleen bakkers, maar zeker ook ijsbereiders. De ondernemer staat centraal tijdens de komende vakbeurs Europain – van 3 tot...