Nieuws

Europain 2018

Europain 2018

De internationale vakbeurs Europain vindt plaats van 3 tot en 6 februari in Parijs. De beurs richt zich niet alleen op brood- en banket, maar ook op ijsbereiding, chocolade en zoetwaren. Dit jaar krijgt de beurs een nieuwe indeling: productie, verkoop en management. Daarnaast worden op de Europain allerlei evenementen georganiseerd. Voor ijsbereiders is met name Het Intersuc Lab interessant. Ook vinden er wedstrijden plaats, zoals de Bakery Masters.

Beursindeling

De nieuwe beursindeling van de Europain moet voor een optimaal beursbezoek zorgen voor alle bezoekers:

  • ‘Je fabrique, je produis’ – Productie
    Alle equipment en grondstoffen  voor de productie van brood, viennoiserie en gebak, ongeacht de productiecapaciteit.
  • ‘Je vends’ – Verkoop
    Alle oplossingen voor verkoop en efficiënte distributie van producten: winkelinrichting, communicatie, eindproducten, verpakkingen en diensten.
  • ‘Je gère’ – Management
    Hulpmiddelen en diensten die essentieel zijn voor het dagelijks beheer van een bedrijf: business management, training, financiën, verzekeringen, HR

Beursevenementen

Tijdens de beurs worden een aantal (nieuwe) evenementen georganiseerd

Het Europain Forum
In deze centraal gelegen beursruimte vinden uitwisselingen plaats tussen deskundigen en operationeel personeel, over actuele thema’s voor verschillende sectoractiviteiten, in de vorm van conferenties, interviews en rondetafelgesprekken, voor Franse en internationale professionals en projectleiders.

Het Intersuc Lab
In deze ruimte vinden gedurende vier dagen demonstraties plaats met gebak, chocolade en ijsbereiding door de ‘MOF’ (Meilleurs Ouvriers de France), kampioenen in de banketbakkerij, banketbakkers in winkels of restaurants.

Het restaurant van de Bakker
Deze ruimte werd voor het eerst georganiseerd in 2016 en vormt voortaan een volledig operationele bakkerij met eetgelegenheid. Voorzien van de laatste digitale technologieën, aangevuld door een gezellige, ergonomische eetgelegenheid, kunnen bezoekers hier terecht voor allerlei oplossingen voor een bakkerscafé.

Het Bakkers Lab
Gedurende vier dagen vinden er non-stop demonstraties plaats in een ultra-moderne bakkerij door de beste scholen en bekendste namen uit de Franse en internationale bakkerijbranche. Dit biedt bezoekers zicht op verschillende technieken en creatieve ideeën. Voor de eerste maal worden speciale bezoekroutes georganiseerd voor het ontdekken van de laatste noviteiten voor de toekomstige bakkerij.

Wedstrijden

Bakery Masters, georganiseerd door Lesaffre
De beste kandidaten van de Coupe Louis Lesaffre en de Coupe du Monde de Boulangerie gaan individueel deelnemen voor de prestigieuze titel van Master Baker. De landen en namen van de geplaatste kandidaten zijn afgelopen juni bekendgemaakt. Uit Nederland heeft Peter Bienefelt zich voor deze finale in februari geplaatst.

Mondial des Arts Sucrés, georganiseerd door DGF
Gedurende vier dagen strijden 16 teams, bestaande uit een vrouwelijke en een mannelijke banketbakker en zetten hun talent in voor de titel van Mondial des Arts Sucrés (Wereldkampioen voor Suikerkunstwerken).

Coupe de France des Écoles (Franse Beker voor Scholen), georganiseerd door EKIP, gesponsord door ENGIE.
In gemixte teams van 3 personen en in 2 categorieën (‘Hopefuls’ en ‘Excellence’) kunnen de jonge kandidaten in 6 uur tijd hun knowhow op het gebied van brood- en banketbakkerij en gebak demonstreren.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *