Europain 2018

Europain

Trends, nieuwe oplossingen, nieuwe producten, proeven en de kunst afkijken; waar je ook voor komt, Europain 2018 probeert bezoekers te inspireren en motiveren. En ook al klinkt de naam misschien zo, onder die bezoekers zijn niet alleen bakkers, maar zeker ook ijsbereiders.

De ondernemer staat centraal tijdens de komende vakbeurs Europain – van 3 tot en met 6 februari in Parijs. Want de ambachtsman – in de bakkerij, ijssalon of chocolade – kan altijd hulp en inspiratie gebruiken op drie gebieden: productie, verkoop en management.

Een groter oppervlak, nieuwe onderdelen, meer uitwisselen van informatie; elke editie trekt Europain alles uit de kast om bakkers, maar zeker ook ijsbereiders, van de nieuwste ideeën te voorzien. Nieuw in 2018 zijn het Europain Forum met lezingen en uitwisselingen. Ook nieuw: een Boutique Restaurant – bakkerij/restaurantconcept met allerlei innovaties – en het Lab du Boulanger waar vier dagen lang non-stop demonstraties te zien zijn.

Uiteraard is: ‘Lab’ Intersuc gebleven waar dagelijks negen professionele demonstraties van ijs, chocolade, zoetwaren, brood en banket worden gegeven. Daarnaast worden de finales van de grote internationale bakwedstrijden gehouden, zoals Masters de la Boulangerie met Nederlands patissier Peter Bienefelt in de finale, Franse chefijsbereiding Jérémie Runel in actie tijdens het Festival of Gastronomic Creativity en de competitie van Mondial des Arts Sucrés.

Ook wordt er aandacht besteedt aan hoe je als – kleine – ondernemer–aan kunt sluiten bij de digitalisering en personalisering van je klanten. Waar moet je op letten op het gebied van welzijn en gezondheid (denk aan allergenen, de hoeveelheid suiker, het groeiend aantal vegetariërs en veganisten)? Hoe speel je in op verschillende trends? Hoe ga je om met medewerkers, welke betaalsystemen zijn er, aan welke wet- en regelgeving moet je voldoen? Europain biedt inspiratie en oplossingen voor de snelle ontwikkelingen die in de markt van ijs en bakkerij plaatsvinden.

Meer over
Lees ook
Europain 2020; van de helden van nu tot de winkel van de toekomst

Europain 2020; van de helden van nu tot de winkel van de toekomst

Naast het WK Boulangerie waar het Nederlands team streed om de titel, had Europain de (Nederlandse) bezoeker nog meer te bieden. Een overzicht.

Europain 2020

Europain 2020

Begin volgend jaar vindt in Parijs de tweejaarlijkse vakbeurs Europain plaats. Op Europain 2020 komen vier dagen lang, van 11 tot en met 14 januari, professionals uit de brood- en banketbakkerijbranche bijeen.

Winnaars van de Europain Innovatieprijzen 2018

Winnaars van de Europain Innovatieprijzen 2018

De Europain Innovatieprijzen 2018 zijn op 13 december bekendgemaakt. Een deskundige selectiecommissie van professionals uit de brood- en banketsector en de vakpers maakte een selectie uit 21 genomineerde producten en kende zeven prijzen toe: drie in de categorie Productie, één in de categorie Management en drie in de categorie Verkoop. De officiële...