Begin volgend jaar vindt in Parijs de tweejaarlijkse vakbeurs Europain weer plaats. Op Europain 2020 komen vier dagen lang, van 11 tot en met 14 januari, professionals uit de brood- en banketbakkerijbranche bijeen.

De komende editie vindt plaats in het hart van Parijs: Porte de Versailles - hal 1. Op de vakbeurs staan meer dan 700 internationale exposanten. De beurs trekt gemiddeld zo'n 65.000 bezoekers naar de Franse hoofdstad.

Wedstrijden
In januari 2020 zal Europain voor het eerst twee bijzondere wedstrijden organiseren. De 'Coupe du Monde de la Boulangerie', of Bakery World Cup, wordt iedere vier jaar tijdens Europain. Van 11 tot 14 januari 2020 zullen twaalf teams bestaande uit drie leden aan deze wedstrijd deelnemen. Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil en Roel Tegels hebben zich namens het BoulangerieTeam weten te plaatsen voor dit WK Boulangerie 2020. In 2016 was Zuid-Korea de winnaar.

Ook de 'Coupe Europe de la Pâtisserie' brengt de beste vertegenwoordigers uit Europa en de rest van de wereld in het vakgebied samen. Deze wedstrijd op 12 en 13 januari vindt na Genève en Turijn voor het eerst in Parijs plaats. Acht teams uit Europa strijden om een ticket voor de grote wereldfinale die op 24 en 25 januari 2021 wordt gehouden als onderdeel van de handelsbeurs Sirha Lyon.

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?