Nieuws

Esther Faasen wint Dutch Pastry Award 2018

Tijdens de eerste dag van Bakkersvak 2018 won Esther Faasen de prestigieuze Dutch Pastry Award. Zij maakte het beste showstuk en, volgens de jury, een mooie en smaakvolle taart. Het thema  van dit jaar was ‘History’. Faasen beeldde de ‘circle of life’ uit met een aap en een levensboom. Bezoekers van de beurs kozen bijna unaniem voor dit showstuk waardoor Faasen ook de publieksprijs mee naar huis mocht nemen.

Marlon Koning bezette de tweede plaats. Volgens de jury was het verschil tussen Marlon en Esther erg klein en was het geen makkelijke beslissing. Marlon won naast het zilver ook nog de design-award. Goos Burlach kreeg het brons omgehangen. Tot slot reikte het Bakery Institute nog de Jurgen Willems aanmoedigingsprijs uit aan Marco Reijnen, docent aan het Rijn IJssel College in Wageningen. Hij mag een cursus volgen bij het Bakery Institute.

Esther was vanzelfsprekend erg blij met de winst. In een reactie zei ze: “Vet dat ik het vak heb kunnen overdragen en ik ben trots op al mijn studenten”. Maar die waren deze dag natuurlijk juist trots op haar. Bij de winst hoort ook een jaar lang aspirant-lidmaatschap van het Nederlands Patisserieteam. “Ik ben er helemaal klaar voor om mee te gaan lopen en leren van het Nederlands Patisserieteam.”

Het Nederlands Patisserie Team organiseert jaarlijks de Dutch Pastry Award. Het thema voor volgend jaar is al bekend. Deelnemers gaan dan aan de slag met het thema ‘Heroes’.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *