Esther Faasen wint Dutch Pastry Award 2018

Showstuk Dutch Pastry Award

Dutch-Pastry-Award-2018-300x225 Tijdens de eerste dag van Bakkersvak 2018 won Esther Faasen de prestigieuze Dutch Pastry Award. Zij maakte het beste showstuk en, volgens de jury, een mooie en smaakvolle taart. Het thema  van dit jaar was 'History'. Faasen beeldde de 'circle of life' uit met een aap en een levensboom. Bezoekers van de beurs kozen bijna unaniem voor dit showstuk waardoor Faasen ook de publieksprijs mee naar huis mocht nemen.

Marlon Koning bezette de tweede plaats. Volgens de jury was het verschil tussen Marlon en Esther erg klein en was het geen makkelijke beslissing. Marlon won naast het zilver ook nog de design-award. Goos Burlach kreeg het brons omgehangen. Tot slot reikte het Bakery Institute nog de Jurgen Willems aanmoedigingsprijs uit aan Marco Reijnen, docent aan het Rijn IJssel College in Wageningen. Hij mag een cursus volgen bij het Bakery Institute.

Esther was vanzelfsprekend erg blij met de winst. In een reactie zei ze: “Vet dat ik het vak heb kunnen overdragen en ik ben trots op al mijn studenten”. Maar die waren deze dag natuurlijk juist trots op haar. Bij de winst hoort ook een jaar lang aspirant-lidmaatschap van het Nederlands Patisserieteam. “Ik ben er helemaal klaar voor om mee te gaan lopen en leren van het Nederlands Patisserieteam.”

Het Nederlands Patisserie Team organiseert jaarlijks de Dutch Pastry Award. Het thema voor volgend jaar is al bekend. Deelnemers gaan dan aan de slag met het thema 'Heroes'.

Lees ook
De Gouden IJsspatel op Bakkersvak

De Gouden IJsspatel op Bakkersvak

Op Bakkersvak 2019 vindt voor het eerst de IJsVak-wedstrijd de Gouden IJsspatel plaats. Dit gebeurt in samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum. Op dinsdag 12 maart gaan ijsbereiders de strijd met elkaar aan. De presentatie is in handen van tv-presentatrice Mascha de Rooij, onder andere bekend van Omroep MAX. De ambachtelijke ijsbereider kon...

Het grootste ijsontbijt van Nederland

Het grootste ijsontbijt van Nederland

Tijdens de wedstrijd om De Gouden IJsspatel op 12 maart organiseert de wedstrijdcommissie in samenwerking met het Gilde van Meesterijsbereiders het grootste ijsontbijt van Nederland. Iedereen kan aanschuiven om de optimale ijsbeleving te krijgen die tijdens de wedstrijden centraal staat. De wedstrijdsmaak van dit jaar is koffie-roomijs. De strijd...

Alles over Bakkersvak in derde Bakkersvak Journaal

Alles over Bakkersvak in derde Bakkersvak Journaal

Bakkersvak en Bakkers in bedrijf brengen in aanloop naar Bakkersvak 2019 samen het Bakkersvak Journaal uit met daarin alle nieuwtjes rondom de vakbeurs. De derde editie staat nu online. In deze editie leest u over de nieuwe smaken van Vipam, de Gouden IJsspatel, het ijs van LaVenezia en de Dutch Pastry Awards. Inspiratie van Vipam Op Bakkersvak inspireert...