De eerste Triple V-award uitgereikt aan 'De Dames'

11 oktober 2017

De Triple V-award werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. Janny Aalberts en Jacqueline van de Westelaken, eigenaressen van IJssalon en Chocolaterie 'De Dames', mochten op 8 oktober als eerste de prijs in ontvangst nemen. Voor de Triple V-award beoordeelt een onafhankelijke jury van professionals uit de ijsbranche het werk van ambachtelijk ijsbereiders. De jury kijkt kritisch naar de kwaliteit en creativiteit van zowel de ambachtelijke bereiding als de presentatie.

'De Dames' kregen de award uit handen van Johan Rikken, grondlegger van de Triple-V strategie, IJstotaal en manager bij Hefe van Haag. Rikken: "De Triple V-Award staat voor Visual Various Valuation. Het is in de ijsbranche een professionele erkenning voor kwaliteitsniveau op diverse fronten."

TripleV-300x199 De jury beoordeelt het ambachtelijke ijs op kwaliteit. Zo kijkt de jury in hoeverre het ijs zich onderscheid; wat is het verschil in kwaliteit, prijs, keuze, versheid en ingrediënten. Maar de jury neemt ook het visuele aspect mee, zoals de presentatie en uitstraling van het product, de winkel, de medewerk(st)ers en de website. Zeg maar kwaliteit in zijn totaliteit.

Het informeren van consumenten is steeds belangrijker geworden. De  Triple V-award maakt de kwaliteit zichtbaar voor de consument. Als de award bij een ambachtelijk ijsaanbieder staat, weet de consument dat deze hoog scoort op elk aspect van kwaliteit.

Altijd op de hoogte blijven?