Eerste IJs en Spijs-avond van IJssalon Florence

IJssalon Florence IJs en Spijs

IJssalon Florence uit Nederweert organiseerde afgelopen weekend samen met restaurant Diverso een IJs & Spijs. De honderd gasten kregen een menu voorgeschoteld dat bestond uit zeven gangen. Elke gang was voorzien van een ijs-element.

Menu IJs en Spijs-avond

Op het menu stonden onder andere carpaccio van ossenhaas met ijsparels van truffelmayonaise, tartaar tonijn met piccalilly sorbet, groene salade met geitenkaas ijs en spek, gebakken scampi met sorbet van watermeloen, en Biefstuk van de black agnus met parmezaansekaas/olijfolie ijs.

Het menu werd afgesloten met de Coupe Florence. Dit jaar won Stef Janssen met deze coupe de Gouden IJscreatie tijdens de IJsVak-wedstrijden.

IJssalon Florence

Marjo en Marcel Janssen zijn de eigenaren van IJssalon Florence. Dit jaar wonnen zij voor de vierde keer de titel Beste IJssalon van het jaar. Eerder gebeurde dat in 2002, 2011 en 2013. Ook bezetten ze al vier keer de tweede plaats, in 2003, 2008, 2012 en 2015. Zoon Stef won dit jaar niet alleen de Gouden IJscreatie. Ook was hij de Beste Nieuwkomer op de IJsVak-Wedstrijden.

Vakblad IJs! bezocht Salon Florence na het winnen van de titel IJssalon van het jaar. Het verslag van dit bezoek staat in Vakblad IJs!, editie 42. Nog geen abonnee? Sluit dan hier een abonnement af of bestel twee gratis proefnummers.

   
Lees ook
Sigep 2019: noviteiten in de details

Sigep 2019: noviteiten in de details

Dit jaar vindt de ijsbeurs Sigep voor de 40e keer plaats in het Italiaanse Rimini, van 19 t/m 23 januari. De beurs is door de jaren heen veranderd naar een ontmoetingsplek waar naast ijs ook veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie kan worden opgedaan. Op de eerste dag van Sigep zijn we nog niet heel veel nieuwe dingen tegengekomen....

Twee redenen om naar Sigep te gaan

Twee redenen om naar Sigep te gaan

Komende zaterdag gaat de ijsbeurs Sigep van start. Van 19 tot en met 23 januari staat het Expo Center in Rimini, Italië niet alleen in het teken van ijs, maar er is veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie. Want Sigep is de laatste jaren meer dan een ijsbeurs. Ook deze veertigste editie laat zien hoe verschillende vakgebieden...

IJs van Co succesvol door eenvoud

IJs van Co succesvol door eenvoud

IJs van Co heeft één loket, in Hoenderloo. Ze verkopen slechts één smaak ijs: vanille. Ook verkopen ze geen koffie, hebben ze geen zitjes en geen coupes. Toch trekken ze honderden bezoekers per dag. Het geheim? “Gewoon een heel goed ijsje! En áltijd vers. Je moet je onderscheiden. Dat doen wij door ons assortiment...