Eerste groep Ondernemersacademie Food rondt opleiding af

29 mei 2019

Puur en eerlijk eten is een trend. Zo kiest zo'n 49 procent van de Nederlanders ervoor om minder vlees te eten. En als ze vlees eten dan willen ze kwaliteit. Vlees van een dier dat een goed leven heeft gehad, het liefst in de eigen regio. Informatie over vlees is het best te verkrijgen in de slagerij en juist die verdwijnen uit het straatbeeld. En dat geldt niet alleen voor slagers. Ook andere versspecialisten worstelen met bedrijfsopvolging.

Daarom zette de vleesbranche een project op, de Ondernemersacademie Food. Hier kunnen (zij-)instromers
een opleiding volgen waarmee ze ondernemer kunnen worden van een versspeciaalzaak. Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer verrichtte 26 november de officiële opening van deze opleiding. De eerste elf deelnemers hebben nu de opleiding afgerond.

“Als je op de nieuwe trends wilt inspelen – en dat lijkt me noodzakelijk – dan zijn de komende 10 jaar 500 nieuwe brancheondernemers nodig”, aldus Astrid van Hest, programmamanager Ondernemersacademie Food. “De elf mensen die nu net geslaagd zijn, volgen hun passie. En dat doen ze met lef.”

De tweede groep gaat in september 2019 van start. De Ondernemersacademie Food is druk bezig met de wervind van nieuwe kandidaten en de eerste assessments staan gepland.

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?