Eerste editie Sigep China in april 2023

Persconferentie Sigep China

De Italiaanse ijsbeurs Sigep breidt uit naar China. Dat maakte de organisatie vandaag bekend in een persconferentie tijdens de beurs in Rimini. Sigep China vindt voor het eerst plaats van 19 tot 21 april 2023 in Shenzhen.

Sigep, de Italiaanse vakbeurs voor ijs, patisserie, chocolade en koffie, vindt jaarlijks plaats in Rimini, Italië. Organisaties Italian Exhibition Group (IEG) en Koelnmesse gaan samenwerken om de beurs uit te breiden naar meerdere locaties wereldwijd. De eerste stap van de uitbreiding is Sigep China. De Chinese beurs vindt tegelijkertijd plaats met Anufood China, een belangrijke voedselbeurs in Zuid-China van Koelnmesse.

“Met deze overeenkomst versterkt Sigep zijn missie als vaandeldrager van Made in Italy-voedselproducten in de wereld. Beginnend in China, de belangrijkste buitenlandse afzetmarkt voor Italiaanse export”, zegt Corrado Peraboni, CEO van IEG. Made in Italy-producten bereikten in Beijing in 2021 een omzet van 500 miljard euro, een stijging van bijna 20% ten opzichte van het voorgaande jaar. Koelnmesse-directeur en CEO Gerald Böse: “Sigep China stelt ons in staat om onze Chinese klanten een breed scala aan diensten aan te bieden en om het contact met hen te versterken.”

Dossiers
Lees ook
Bakkersvak & IJs-Vak verplaatst naar maart 2023

Bakkersvak & IJs-Vak verplaatst naar maart 2023

De komende editie van Bakkersvak & IJs-Vak die gepland staat op 16, 17 en 18 oktober 2022 in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar 5, 6 & 7 maart 2023 op verzoek van de overgrote meerderheid van de ingeschreven exposanten. Dat laat de organisatie weten.

Klassiek Frans

Klassiek Frans

Na drie boeken over kleine zoete en hartige taartjes komt patissier Meike Schaling met een boek over Franse klassiekers genaamd Franse taartjes – Klein en groot. Van croissants, éclairs, macarons en brioches tot tarte tropézienne, Baba au Rhum en de klassieke Opéra-taart.

Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Bij veel familiebedrijven is een opvolger vinden een probleem. Zo niet bij Jo’s IJssalon in Reuver. Na jarenlang samen met zijn vader Johan de ijssalon te hebben gerund, nam Dennis Lemmen op 1 januari 2020 de zaak over. De passie voor ijs heeft hij van zijn vader geërfd, zo leert een bezoek aan de Limburgse ijsmaker.