Eerste editie Sigep China in april 2023

Persconferentie Sigep China

De Italiaanse ijsbeurs Sigep breidt uit naar China. Dat maakte de organisatie vandaag bekend in een persconferentie tijdens de beurs in Rimini. Sigep China vindt voor het eerst plaats van 19 tot 21 april 2023 in Shenzhen.

Sigep, de Italiaanse vakbeurs voor ijs, patisserie, chocolade en koffie, vindt jaarlijks plaats in Rimini, Italië. Organisaties Italian Exhibition Group (IEG) en Koelnmesse gaan samenwerken om de beurs uit te breiden naar meerdere locaties wereldwijd. De eerste stap van de uitbreiding is Sigep China. De Chinese beurs vindt tegelijkertijd plaats met Anufood China, een belangrijke voedselbeurs in Zuid-China van Koelnmesse.

“Met deze overeenkomst versterkt Sigep zijn missie als vaandeldrager van Made in Italy-voedselproducten in de wereld. Beginnend in China, de belangrijkste buitenlandse afzetmarkt voor Italiaanse export”, zegt Corrado Peraboni, CEO van IEG. Made in Italy-producten bereikten in Beijing in 2021 een omzet van 500 miljard euro, een stijging van bijna 20% ten opzichte van het voorgaande jaar. Koelnmesse-directeur en CEO Gerald Böse: “Sigep China stelt ons in staat om onze Chinese klanten een breed scala aan diensten aan te bieden en om het contact met hen te versterken.”

Dossiers
Lees ook
Basis Chocoladebereider en Airbrushtechnieken bij IJscentrum in 2023

Basis Chocoladebereider en Airbrushtechnieken bij IJscentrum in 2023

In 2023 komt het IJscentrum met twee nieuwe cursussen: Basis Chocoladebereider en Airbrushtechnieken. “Vanuit het ijs is de stap naar chocolade klein. De twee productgroepen liggen in elkaars verlengde”, aldus Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum

Sigep 2023: Innovaties ontdekken

Sigep 2023: Innovaties ontdekken

Van 21 tot en met 25 januari 2023 vindt de 44e editie plaats van de Sigep in het Expo Centre in het Italiaanse Rimini. Dit jaar is de beurs gelijktijdig met de zevende editie van de A.B. Tech Expo: de internationale technologie beurs voor brood, banket en zoetwaren.

Spaanse finalist Lluc Crusellas wint World Chocolate Masters

Spaanse finalist Lluc Crusellas wint World Chocolate Masters

De wedstrijd World Chocolate Masters, die afgelopen weekend plaatsvond in Parijs, is gewonnen door de Spaanse deelnemer Lluc Crusellas. Hij verraste en overtuigde de jury met zijn creativiteit, verrassende smaken en opvallende designs.

Op de hoogte blijven van al het nieuws in de ijswereld?

 

of