Eerste dag van Bakkersvak biedt volop inspiratie

1 maart 2020

Zondagochtend 10.00. De deuren van de Evenementenhal Gorinchem gaan open voor de bezoekers. In grote getalen trekken zij langs de vele stands. Veel bekende namen als Callebaut, Royal Steensma en Beko. Maar ook nieuwkomers als Minimelts, Cublend en SVM Bakery Machines. Ook voor ijsbereiders kunnen hun hart halen op de beurs. Voor hen is er IJs-Vak!

De eerste dag van IJs Vak staat in het teken van de meesterijsbereiders. Dat start 's ochtends met het Grootste IJsontbijt van Nederland. Evenals vorig jaar serveren de meesterijsbereiders de bezoekers van de beurs een ijsontbijt. Ruim 200 bezoekers genieten van dit ontbijt wat met onder andere een eitje van yoghurtijs met mangocoulis, sinaasappelgranité en een frambozensorbet.

Meesterijsbereiders

Daarna moeten de meesters opnieuw aan de bak. Samen met een leerling gaan zij de strijd de strijd met elkaar aan. Daarnaast creeerden de meesters voorafgaand aan de beurs 12 meesterlijke smaken. Deze kunnen de bezoekers gedurende de hele dag proeven en hun stem uit brengen. Aan het eind van de dag worden de winnaars va de challenge en van de meesterlijke ijsmaak bekend gemaakt.

JS Polak

Ijs komt ook terug bij de bekende specerijenleverancier JS Polak. In hun stand staat een vitrine met ijs op basis van hun producten. Bezoekers kunnen onder andere kruidnagelijs, oudewijvenkruiden en chai latte proeven. Het is de eerste keer dat JS Polak met ijs op de beurs staat. IJsbereiders kunnen de producten voor het ijs via de grossier aanschaffen.

Beko

De stand van Beko trekt veel aandacht. Ze trekken de sfeer van de horecava door en creëren een ruimte waar bezoekers kunnen zitten en genieten van de producten. Op de stand staan de concepten Beko IJs, Chocolade Compleet en Beko koffie. Daarnaast presenteert Beko ook het nieuwe schaduwboord. Hieraan kunnen de bakkers hun bezem en vegers geordend ophangen. Op het boord staat een schaduw van de bezem met daarbij het serienummer, zodat alles netjes ophangt in plaats van een bezem in de hoek.

Belevenisplein

Het Dutch Pastry Team en het BoulangerieTeam gaven gedurende de hele dag demonstraties op het Belevenisplein. Zo maakte Boudewijn Nijmeijer een hartige tartelette met zeekraalrisotto. Het nieuwe lid Ymke Buelens maakte een chocoladetaartje met softgrain erin verwerkt, met een vulling van chocolade, ananas en koriander.

Praktijklokaal

Nieuw op Bakkersvak is het Praktijklokaal. Hier worden grote onderwerpen klein en behapbaar gemaakt. Op zondag geeft onder andere Fiorienne Westenberg van Many Tastes een presentatie. Zij vertelt de bezoekers hoe zij hun marketing aan moeten pakken. De kern van haar verhaal: kies als ondernemer voor een duidelijke identiteit en speel in op de emoties van de klant.

Gaat u morgen of overmorgen nog naar de beurs? Kom dan langs in onze stand G132!

 

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?