Nieuws

Eerste Baskin-Robbins geopend in Nederland

1
Opening Baskin Robbins

Baskin-Robbins, de grootste ijsketen ter wereld, opende 25 april zijn deuren in Utrecht. Deze eerste vestiging in Nederland heeft een wereldwijd nieuw concept: eigengemaakte koffie, zitplaatsen en een bakery met onder andere crêpes, gebak en wafels. “Hierdoor is de hele dag een belevenis voor de klant, 365 dagen in een week”, aldus Roberto Fava, ondernemer van Dunkin’ Donuts, het zusterbedrijf van Baskin-Robbins. De Nederlandse vestiging is de eerste Baskin-Robbins met dit concept.

De ijssalon werd feestelijk geopend met een dj en een toespraak van Nabil Besali, CEO van Amba Daoud en master-franchisenemer van het bedrijf in Nederland, en Roberto Fava. De bezoekers mochten een shake, wafels en het ijs proeven. Het interieur is roze met groen gekleurd en ‘typisch Hollands’. “Het enige wat over is van het oude concept is het logo aan de buitenkant”, aldus Fava.

Volgens Fava is de ijssalon een 24-uurs concept door het toevoegen van eigengemaakte koffie en lattés en een bakery. “In de winter kiezen mensen voor chocolademelk en een wafel en in de zomer voor ijs. Ook zijn er zitplaatsen en dit zie je niet veel in ijssalons. Als klap op de vuurpijl is het mogelijk om te ijsfonduen in de ijssalon.”

Begin 2019 wil de ijssalon vier vestigingen hebben in Nederland. “De eerste locatie is in Utrecht, omdat in Utrecht alles gebeurt en de horeca ontwikkelt zich onderscheidend. Verder zijn we in onderhandeling met de NS voor vestigingen op het stations en zoeken wij vooral toplocaties, zoals in Amsterdam” aldus Fava.

De ijssalon verkoopt 31 smaken (ook in het logo is het nummer 31 verwerkt), waarvan 10 smaken de basis vormen. De andere smaken worden voortdurend gewisseld. In totaal werkt Baskin-Robbins met 1200 smaken. Binnenkort verschijnen ook typisch Nederlandse smaken in de ijssalon. Baskin-Robbins heeft meer dan 7900 winkels in 53 landen over de hele wereld.

Deel dit artikel

1 reactie op “Eerste Baskin-Robbins geopend in Nederland

  1. S schreef:

    Dit is niet de eerste baskin robbins. Vroeger zat deze in de kalverstraat amsterdam. Weet nog goed dat ik klein was en altijd mint chocolate nam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *