Duurzame chocolade tijdens Chocoa 2019

chocolade_pixabay_chocoa 2019

Deze week, op 20 februari, Chocoa 2019 van start. Tijdens deze zevende editie staat de Beurs van Berlage vijf dagen lang in het teken van chocolade. Bezoekers maken kennis met de hele keten en kiezen de beste 'hot chocolate' van de wereld. Chocoa duurt tot en met 24 februari.  20, 21 en 22 februari staan in het teken van beurs, congres en seminars, 23 en 24 februari is het chocoladefestival

Chocolademakers uit de hele wereld zijn aanwezig op Chocoa en presenteren hun chocolade. Daarnaast worden er diverse workshops gegeven, zoals zelf chocolade maken. Bezoekers komen alles te weten over hoe chocolade wordt gemaakt en duurzaamheid. En natuurlijk is er veel chocolade om te proeven.  "Mensen hebben steeds meer interesse om te weten waar de cacao in hun favoriete chocoladereep vandaan komt. Chocoa brengt de keten en de makers dichtbij, dat is uniek omdat ze vaak van ver met hun repen komen en het is heel inspirerend de verhalen achter de chocolade te horen", aldus organisator Caroline Lubbers.

Ook dit jaar kunnen bezoekers weer hun stem uitbrengen voor de Hot Chocolate Awards. Janny van der Heyden is hoofd van de vakjury en reikt zondagmiddag de prijs uit. Ook kunnen bezoekers met Janny hun kennis van chocolade testen in de Chocoa Chocolade Quiz.

Duurzame chocolade

Naast het grote festival in het weekend, heeft Chocoa een cacao-vakbeurs, een congres over de verduurzaming van de cacaoketen, een forum voor chocolademakers en een veiling van bijzondere cacao. De Nederlandse overheid en het Nederlandse bedrijfsleven hebben zich gecommitteerd aan 100 procent duurzame chocoladeconsumptie vanaf 2025. Momenteel is dat ruim 60 procent. Tijdens het congres en het festival van Chocoa 2019 komt aan bod wat er moet gebeuren om het doel te bereiken.

Organisator Jack Steijn: "De problemen in de cacao- en chocoladeketen kunnen we niet in één week oplossen. Maar duidelijk is dat als we voor blijvende verandering willen zorgen in productielanden van cacao, we meer moeten samenwerken met andere sectoren en ook buiten de grenzen moeten denken. Het mooie van Chocoa is dat we met alle betrokkenen uit de chocoladeketen, van boer tot producent, in gesprek zijn over hoe we vooruit blijven gaan."

Lees ook
Spaanse finalist Lluc Crusellas wint World Chocolate Masters

Spaanse finalist Lluc Crusellas wint World Chocolate Masters

De wedstrijd World Chocolate Masters, die afgelopen weekend plaatsvond in Parijs, is gewonnen door de Spaanse deelnemer Lluc Crusellas. Hij verraste en overtuigde de jury met zijn creativiteit, verrassende smaken en opvallende designs.

Carlo Midiri komend weekend op strijdtoneel World Chocolate Masters

Carlo Midiri komend weekend op strijdtoneel World Chocolate Masters

Aankomend weekend neemt Carlo Midiri het op tegen de beste chocolatiers van de wereld tijdens de World Chocolate Masters in Parijs. “We hebben er lang naartoe gewerkt en nu is het eindelijk zover.” Sinds het winnen van de titel Dutch Chocolate Master eerder dit jaar, is hij elke week bezig geweest met de voorbereidingen op de finale. Bakkers in Bedrijf...

‘Ook chocolade vraagt je volle aandacht’

‘Ook chocolade vraagt je volle aandacht’

Chocolade en ijs vormen een perfecte combinatie. Maar de verkoop van tabletten, pindarotsen en bonbons in een ijssalon is nog niet zo heel eenvoudig. “Het heeft aandacht nodig”, zeggen verkopers van chocolade unaniem. “Het is geen product dat je er zo even kunt bij verkopen. Maar het biedt zeker kansen!”

Op de hoogte blijven van al het nieuws in de ijswereld?

 

of