Duurzame chocolade staat centraal op Chocoa 2020

Chocoa 2020

De Beurs van Berlage staat van 19 tot en met 23 februari 2020 in het teken van duurzame chocola. De hele keten, van cacaoboon tot chocolade, presenteert zich tijdens Chocoa 2020, het grootste chocoladefestival van Nederland. Dit jaar is er niet alleen aandacht voor de repen: er is ook een speciale prijsuitreiking voor de beste Hot Chocolate.

Bezoekers van dit festival kunnen zich informeren over duurzame chocolade. Daarnaast zijn er verschillende proeverijen, een grote chocoladequiz en verschillende seminars over hoe je zelf chocolade kan maken. Ook vormen de bezoekers de jury voor de Hot Chocolate Awards. Zij kunnen proeven en hun stem uitbrengen op hun favoriet. De winnaar wordt op zondag 23 februari bekend gemaakt.

Duurzame chocolade is een belangrijk thema van Chocoa 2020. De Nederlandse cacaosector sprak tien jaar geleden af dat vanaf 2025 alle chocolade op de markt duurzaam moet zijn. Op het festival laat de sector zien wat ze allemaal doen om dit doel te bereiken. Organisator Jack Steijn zegt dat er de afgelopen jaren flinke stappen zijn gezet op het gebied van duurzaamheid. "De cacaosector heeft lang achtergelopen als het gaat om duurzaamheid, maar ze zijn nu toch wel hard op weg om die achterstand helemaal in te halen. Tijdens Chocoa zal de sector laten zien waar ze voor staat." 

Chocolademakers vanuit de hele wereld komen naar Amsterdam voor Chocoa. "We zien dat de herkomst en duurzame productie steeds belangrijker worden in de chocolademarkt. Net als bij wijn en koffie wordt het belangrijk om te weten waar de cacao in je favoriete chocoladereep vandaan komt. Chocoa brengt de keten en de makers dichter bij elkaar, dat is uniek en heel inspirerend", aldus organisator Caroline Lubbers.

 

Chocoa is een initiatief van Caroline Lubbers en Jack Steijn van Equipoise en van de Stichting Chocolade Festival. Dit jaarlijkse cacao- en chocolade-evenement heeft als doel het vergroten van de markt voor duurzame en goede cacao en chocolade.

Lees ook
Sigep 2020:  Vers beleven!

Sigep 2020: Vers beleven!

Opvallend op Sigep in het Italiaande Rimini was dit jaar de aandacht voor versbeleving. De consument wil vers beléven, dus zien, horen, ruiken en natuurlijk proeven. Dat zagen we terug in machines die ijsdraaien voor het oog van de klant, koffiebonen die ter plekke gebrand worden en cake met ijs dat klaargemaakt wordt waar je bijstaat.

Organisatie kijkt terug op een succesvolle editie van Bakkersvak en IJs-Vak

Organisatie kijkt terug op een succesvolle editie van Bakkersvak en IJs-Vak

Organisator Easyfairs kijkt terug op een succesvolle editie van Bakkersvak en IJs-Vak. Voor het eerst vonden de beurzen gelijktijdig plaats. “We kijken met een zeer positief gevoel terug op deze editie; de eerste officiële samensmelting tussen Bakkersvak en IJs-Vak als eigen titels", zegt Corine Visser, Event Manager Bakkersvak en IJs-Vak.

Machines, chocola en ijsbolletjes op Bakkersvak

Machines, chocola en ijsbolletjes op Bakkersvak

Het is alweer de laatste dag van Bakkersvak! Bezoekers kunnen weer veel inspiratie op doen op deze beurs. De vele exposanten, demonstraties, wedstrijden en de presentaties in het praktijklokaal, er is voldoende te beleven. Wij maakten een rondje over de beurs en zagen onder andere ijsbolletjes, chocola, voetballen en machines.