Drie vragen aan Patissier Frank Haasnoot

Frank Haasnoot

Foto: Frank Haasnoot

Patissier Frank Haasnoot is wereldwijd bekend. Zijn Instagram heeft 314.000 volgers en hij geeft masterclasses van Singapore tot Moskou en van Casablanca tot Mumbai. Sinds een paar maanden woont hij weer in Nederland. “Een product ontwikkelen blijft het allerleukst.”

Je hebt negen jaar in het buitenland gewerkt, hoe was dat?
“Ik ben vanuit mijn werk in Nederland naar Koeweit vertrokken. Mijn tijd daar was heel leerzaam. Daar heb ik nog steeds profijt van. Het beviel op werkgebied ook goed, maar sociaal gezien vond ik het daar niet heel leuk. Ik wilde graag naar een Aziatische stad en weer bij een hotel aan de slag. Daar heb je veel kansen en mogelijkheden als patissier vind ik. Ik werkte eerst in Taiwan bij het Mandarin Oriental Hotel en later in Hong Kong bij het Peninsula Hotel. Mooi werk, een goede plek om te netwerken ook. Ik heb veel ervaring opgedaan, maar dat werk moet je ook niet te lang doen. Ik ben gestopt en ben masterclasses en demo’s gaan geven. En dat kun je eigenlijk vanuit elke plek op de wereld doen.”

Dus toen werd het weer Nederland?
“Nee, eerst Spanje. Prachtig weer, lekker eten, dat beviel mijn vrouw en mij wel. Maar toen we een zoontje kregen, merkten we dat Spanje toch wel ver bij de familie en vrienden vandaan is. En omdat ik veel
onderweg was voor mijn werk, zat mijn vrouw regelmatig alleen. Dus werd het dit jaar toch Nederland.”

En blijf je lesgeven of ga je een eigen patisserie beginnen?
“Waarschijnlijk ga ik ooit wel een eigen zaak beginnen, maar ik weet nog niet waar en hoe. En als ik het doe, dan wil ik het goed doen, dus moet ik eerst goed rondkijken hoe de markt nu is. Ik ben toch negen jaar
weggeweest en ik zie dat er veel vooruitgang is geboekt in Nederland. Of en hoe er voor mij een plek is, weet ik dus nog niet.”

Meer weten over patissier Frank Haasnoot? Lees dan het complete interview online of in Bakkers in bedrijf 10-2019. Nog geen abonnee? Sluit nu een voordelig introductieabonnement af voor maar €39,99 ex btw voor het eerste jaar.

 

Dossiers
Lees ook
Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Het IJscentrum heeft een nieuwe special: Alcohol in ijs. SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren geeft deze cursus voor de eerste keer op 29 augustus . Hij deelt met de deelnemers zijn kennis over alcohol in ijs.

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Op 1 juli aanstaande start opnieuw een aanvraagronde voor de STAP-subsidie: een individuele subsidie van maximaal duizend euro, die is bedoeld voor scholing en ontwikkeling. Diverse trainingen en opleidingen van Bakery Institute, Foodbase en HAS Hogeschool komen op dat moment voor de STAP-subsidie in aanmerking.

Klassiek Frans

Klassiek Frans

Na drie boeken over kleine zoete en hartige taartjes komt patissier Meike Schaling met een boek over Franse klassiekers genaamd Franse taartjes – Klein en groot. Van croissants, éclairs, macarons en brioches tot tarte tropézienne, Baba au Rhum en de klassieke Opéra-taart.