Bestuurswisselingen en nieuwe ereleden

Bestuurswisseling VAIJ_2022

Met drie aftredende en drie nieuwe bestuursleden is de bestuurlijke samenstelling van de vereniging Ambachtelijk IJscentrum per 8 november vernieuwd. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Ambachtelijk IJscentrum op deze dag nam het bestuur afscheid van Toos Houwers (vice-voorzitter), Willy Rooswinkel (voorzitter VOC’s) en Martin van Rossum (penningmeester).

Alledrie bestuursleden hebben een enorme staat van dienst binnen de vereniging en de branche. Ze werden daartoe beloond met het erelidmaatschap. Tot 8 november telde de branchevereniging één erelid: Jacques Vos. Nu deelt hij deze eervolle titel met Houwers, Rooswinkel en Van Rossum. In maart, na de IJsvak-wedstrijden, mag hij daar nóg een erecollega bij tellen. Dan overhandigt voorzitter Teun Loonen het erespeldje aan Theo Clevers, die vanaf dan zijn bestuursfunctie beschikbaar stelt. Voor alle functies heeft een opvolger zich aangediend. Tijdens de ledenvergadering stemden de 70 aanwezigen telkens unaniem voor elk toetredend lid.

Edwin van Es (onder andere van Bon Appetit in Rijsbergen) is nieuw in het bestuur en neemt de rol van Toos Houwers als vicevoorzitter over. Daarnaast stelt hij zich verkiesbaar als beoogd voorzitter – als opvolger van Teun Loonen, die aangaf nog één jaar aan te blijven. Leon Kees neemt de adviserende rol van Houwers over. Gijs van Dijk nam eerder al de honneurs voor Willy Rooswinkel waar en is nu voorzitter van de VOC’s. Mark van Gaal (IJs&Spijs in Haps) neemt de bestuurszetel van Clevers over. Als SVH Meesterijsbereider vertegenwoordigt hij het Gilde van SVH Meesterijsbereiders. Na ruim 20 jaar is het Henk Elemans (Beko Coöperatie) die de pen overneemt van Martin van Rossum, die uit het bestuur van de vereniging vertrekt, maar nog steeds aanblijft als penningmeester van Stichting Nederlandse IJsbereidingssector (NL IJs).

Op de foto’s: nieuwe bestuursleden Henk Elemans (l) en Mark van Gaal
aftredende bestuursleden en kersverse ereleden Martin van Rossum en Toos Houwers

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Zes ijssalons maken kans op de titel IJssalon van het Jaar 2023. Zij krijgen tussen nu en eind mei bezoek van verschillende professionals. Half juni maakt Vereniging Ambachtelijk IJscentrum bekend welke ijssalon wint.

Peren demi-ijs wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2024

Peren demi-ijs wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2024

De ijssmaak voor de volgende editie van de Gouden Spatel is bekend. Wedstrijdvoorzitter Theo Clevers maakte tijdens het IJsVak Gala op 6 maart bekend dat de deelnemers in 2024 aan de slag moeten met peren demi-ijs.

Hilde van Maanen van PATRIJS | Patisserie en IJs wint De Gouden IJscreatie 2023

Hilde van Maanen van PATRIJS | Patisserie en IJs wint De Gouden IJscreatie 2023

Gisteren vond de strijd om de Gouden IJscreatie plaats. Hilde van Maanen van PATRIJS | Patisserie en IJs in Harderwijk won deze wedstrijd met haar Mille-Tuille. Het was de eerste keer dat Hilde meedeed aan deze wedstrijd. “Om dan ook als eerste te eindigen, was echt zo niet verwacht.”