Doneeractie voor Lunchroom, Banketbakkerij en IJsmakerij Botterweck

Overstroming geulpoort Valkenburg_Wikimedia

Foto: Romaine/Wikimedia

De overstromingen van half juli veroorzaakten veel schade in Valkenburg. Een van de getroffen ondernemers is Ferry Philippi van Lunchroom, Banketbakkerij en IJsmakerij Botterweck. Zijn verzekering keert niet uit. Daarom zijn de Vrienden van ijsmakerij Botterweck Valkenburg een doneeractie gestart.

Lunchroom, Banketbakkerij en IJsmakerij Botterweck is gelegen bij de Geulpoort in Valkenburg-centrum en staat bekend om het ijs, Limburgse vlaai en gebak. Tijdens de overstromingen kwam het pand deels onder water te staan. De schade is groot. In de dagen na de overstroming werd duidelijk dat er niets meer gered kon worden. Door het water en slip dat via de riolering en vervangputten omhoog kwam zijn onder andere alle ijsmachines, de bar, de tegels meer bruikbaar verklaard.

"Na dagen verdriet, ongeloof en machteloosheid is onze zaak gestript", staat er te lezen op de Facebookpagina van de salon." Alleen nog 3 tafels, de rest allemaal afgevoerd. Maar we hebben de hoop en energie om terug te komen. Alleen weten we niet wanneer! Maar we gaan ons stinkende best doen. Tot snel"

Doneeractie

30 juli volgde een nieuwe tegenslag. Die dag kreeg Ferry het bericht dat zijn verzekering de schade niet dekt. Daarom zijn de vrienden van Fer een doneeractie gestart en doen een oproep om te doneren. Het doel is om een bedrag van 50.000 euro op te halen. Op het moment van schrijven staat de teller met 210 donaties op € 11.010,00.

"Helpt u mee ?! Deze ijszaak/lunchroom/banketbakkerij mag niet verloren gaan!!!" Doneren kan via deze link

 

Dossiers
Lees ook
NVWA wijzigt tarieven vanaf 1 januari 2022

NVWA wijzigt tarieven vanaf 1 januari 2022

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wijzigt vanaf 1 januari 2022 de tarieven. Deze stijgen met maximaal 2,4 procent. Dit zijn de kosten die NVWA in rekening brengt voor keuringen, herinspecties, systeemtoezicht, certificering, monsterneming en -analyse.

Coronamaatregelen vanaf 13 november

Coronamaatregelen vanaf 13 november

Vanwege de oplopende coronacijfers kondigde het kabinet vrijdagavond 12 november nieuwe maatregelen af die de dag erna direct in gingen. Het doel is om het aantal besmettingen "met een harde klap" omlaag te brengen. Dit zijn de meest relevante regels voor de slager, bakker, vishandel en slijter.

‘Op je handen zitten’

‘Op je handen zitten’

Tijdens een sollicitatiegesprek, voor de functie van manager human resources, werd mij op de valreep gevraagd: “O ja, hoe ga jij mij eigenlijk inspireren?” Voor ik het wist floepte het eruit: “Ik ga jou niet inspireren, dat doe je hopelijk zelf!”.