7 januari is het weer zo ver, dan vindt de Horecava plaats. Op de laatste dag van deze vakbeurs voor de horeca, 10 januari gaan verschillende patissiers de strijd met elkaar aan tijdens de ‘Dobla Pastry Battle’ Edition NL 2019.

Dobla wil een podium creëren voor patisserie en hoopt dat de Pastry Battle daarbij helpt. “Het dessert is het laatste dat de gast krijgt, en als dat van hoog niveau is, dan is de hele herinnering aan het diner goed. Met The Dobla Pastry Battle wil Dobla de patisserie dus de aandacht geven die het verdient!”, aldus Harm Jansen, Corporate Business Development Director bij Dobla. Het thema van deze editie is ‘All Time Favorites’, deze zullen bestaan uit klassieke gerechten in een nieuw jasje die een gevoel van herkenning en nostalgie opwekken.

Winnaars

Jeroen Goossens, de patissier die de trouwtaart van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima maakte, en zijn leerling Ruben van Trigt wonnen de eerste editie van de Pastry Battle in 2018. Deze editie zit Goossens in de jury en doet Van Trigt mee als leermeester.

Mysterieuze opdracht

Er zijn zeven teams, die elk bestaan uit een leermeester of leraar met een leerling. De Pastry Battle bestaat uit de drie rondes. In de eerste ronde moeten zij een klassieke desserttaart maken, de tweede ronde friandises en in de laatste ronde krijgen de teams een mysterieuze blackbox-opdracht. Deze opdracht wordt pas tijdens de wedstrijd bekend gemaakt.

Deelnemers

De deelnemers zijn dit jaar Amy Kotterer & Rick van der Drift van Hotel Okura, Anika van der Veen en Stephanie van Sonderen van Bakkerij Albertema, Rowen Juch en Joël Juch van Manfred Spaargaren Confiserie, Ruben van Trigt en Bram Wakker van Top’s Edelgebak, Sebastiaan Kikkert en Mark Jonker van La Grande Brasserie Bodon, Tineke Hendrikse en David de Jong van Culinair Centrum Beverwijk en Wouter Westerhof en Matthijs van de Tuin van Hotel Theaer Figi.

Altijd op de hoogte blijven?