Dobla Pastry Battle 2019

Dobla pastry battle

7 januari is het weer zo ver, dan vindt de Horecava plaats. Op de laatste dag van deze vakbeurs voor de horeca, 10 januari gaan verschillende patissiers de strijd met elkaar aan tijdens de ‘Dobla Pastry Battle’ Edition NL 2019.

Dobla wil een podium creëren voor patisserie en hoopt dat de Pastry Battle daarbij helpt. “Het dessert is het laatste dat de gast krijgt, en als dat van hoog niveau is, dan is de hele herinnering aan het diner goed. Met The Dobla Pastry Battle wil Dobla de patisserie dus de aandacht geven die het verdient!”, aldus Harm Jansen, Corporate Business Development Director bij Dobla. Het thema van deze editie is ‘All Time Favorites’, deze zullen bestaan uit klassieke gerechten in een nieuw jasje die een gevoel van herkenning en nostalgie opwekken.

Winnaars

Jeroen Goossens, de patissier die de trouwtaart van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima maakte, en zijn leerling Ruben van Trigt wonnen de eerste editie van de Pastry Battle in 2018. Deze editie zit Goossens in de jury en doet Van Trigt mee als leermeester.

Mysterieuze opdracht

Er zijn zeven teams, die elk bestaan uit een leermeester of leraar met een leerling. De Pastry Battle bestaat uit de drie rondes. In de eerste ronde moeten zij een klassieke desserttaart maken, de tweede ronde friandises en in de laatste ronde krijgen de teams een mysterieuze blackbox-opdracht. Deze opdracht wordt pas tijdens de wedstrijd bekend gemaakt.

Deelnemers

De deelnemers zijn dit jaar Amy Kotterer & Rick van der Drift van Hotel Okura, Anika van der Veen en Stephanie van Sonderen van Bakkerij Albertema, Rowen Juch en Joël Juch van Manfred Spaargaren Confiserie, Ruben van Trigt en Bram Wakker van Top’s Edelgebak, Sebastiaan Kikkert en Mark Jonker van La Grande Brasserie Bodon, Tineke Hendrikse en David de Jong van Culinair Centrum Beverwijk en Wouter Westerhof en Matthijs van de Tuin van Hotel Theaer Figi.

Lees ook
Sigep 2019: noviteiten in de details

Sigep 2019: noviteiten in de details

Dit jaar vindt de ijsbeurs Sigep voor de 40e keer plaats in het Italiaanse Rimini, van 19 t/m 23 januari. De beurs is door de jaren heen veranderd naar een ontmoetingsplek waar naast ijs ook veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie kan worden opgedaan. Op de eerste dag van Sigep zijn we nog niet heel veel nieuwe dingen tegengekomen....

Twee redenen om naar Sigep te gaan

Twee redenen om naar Sigep te gaan

Komende zaterdag gaat de ijsbeurs Sigep van start. Van 19 tot en met 23 januari staat het Expo Center in Rimini, Italië niet alleen in het teken van ijs, maar er is veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie. Want Sigep is de laatste jaren meer dan een ijsbeurs. Ook deze veertigste editie laat zien hoe verschillende vakgebieden...

Too Good To Go redt Horecava-eten van verspilling

Too Good To Go redt Horecava-eten van verspilling

Vier dagen lang proefden vele tienduizenden bezoekers in de Amsterdamse RAI eten en drinken tijdens de Horecava, die afgelopen week zijn 63e editie beleefde. Ieder jaar worden dagelijks containers vol overgebleven etenswaren weggegooid. Joost Rietveld, directeur van de Nederlandse tak van de anti-voedselverspillingsapp Too Good To Go, vertelt hoe zijn...