Diploma voor IJsbereiders en Gespecialiseerd IJsbereiders

WAGENINGEN - De cursisten IJsbereider en Gespecialiseerd IJsbereider kregen maandagmiddag 15 juni bij de jaarlijkse diploma-uitreiking van het IJscentrum hun diploma of certificaat.

Van de 123 cursisten hebben er 118 examen gedaan. De congreszaal van Vakschool Wageningen zat dan ook vol.

De best geslaagde IJsbereider was dit jaar voor het eerst een Belgische deelnemer, Kristof de Bois. Hij kreeg voor zijn presentatie een prijs, beschikbaar gesteld door het Gilde van Meesterijsbereiders.

Nooit uitgeleerd

Een vakman is nooit uitgeleerd en elke dag is er weer een nieuwe uitdaging. Dat bleek uit het inspirerende verhaal van Jeroen Pohlman over het opstarten en het eerste jaar van zijn IJssalon WIJS en aan de andere kant de bijdrage van de voorzitter van het Gilde van Meesterijsbereiders Theo Clevers, met 30 jaar ervaring. Andere sprekers waren VAIJ-voorzitter Jaap Pleit en Hanneke Westland  van SVH.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Vanille-ijs met een Perzische twist

Vanille-ijs met een Perzische twist

Marcel Vermeulen van het IJscentrum ging naar de Horecava voor inspiratie. Iets wat opviel, was de grote aanwezigheid van producten met kruiden en specerijen uit het Midden-Oosten.

Inspirerende  trends uit de horeca

Inspirerende trends uit de horeca

Op de horecavakbeurs Horecava in Amsterdam, deed Marcel Vermeulen, ambachtelijk ijsbereider en gastdocent bij het IJscentrum, inspiratie op. Wat hem opviel? Vegan is een volwassen trend. Naast het gebruik van regionale producten, is er veel inspiratie voor ijsbereiders te halen uit de keuken van het Midden-Oosten.

Cursus Basis Chocoladebereider bij het IJscentrum

Cursus Basis Chocoladebereider bij het IJscentrum

Begin maart organiseert het IJscentrum voor de eerste keer de cursus Basis Chocoladebereider. “Vanuit ijs is de stap naar chocolade klein. De twee productgroepen liggen in elkaars verlengde”, aldus Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum.