Diploma voor IJsbereiders en Gespecialiseerd IJsbereiders

kristof de bois

WAGENINGEN - De cursisten IJsbereider en Gespecialiseerd IJsbereider kregen maandagmiddag 15 juni bij de jaarlijkse diploma-uitreiking van het IJscentrum hun diploma of certificaat.

Van de 123 cursisten hebben er 118 examen gedaan. De congreszaal van Vakschool Wageningen zat dan ook vol.

De best geslaagde IJsbereider was dit jaar voor het eerst een Belgische deelnemer, Kristof de Bois. Hij kreeg voor zijn presentatie een prijs, beschikbaar gesteld door het Gilde van Meesterijsbereiders.

Nooit uitgeleerd

Een vakman is nooit uitgeleerd en elke dag is er weer een nieuwe uitdaging. Dat bleek uit het inspirerende verhaal van Jeroen Pohlman over het opstarten en het eerste jaar van zijn IJssalon WIJS en aan de andere kant de bijdrage van de voorzitter van het Gilde van Meesterijsbereiders Theo Clevers, met 30 jaar ervaring. Andere sprekers waren VAIJ-voorzitter Jaap Pleit en Hanneke Westland  van SVH.

 
Lees ook
Uitstekende score IJscentrum bij eerste HACCP-inspectie

Uitstekende score IJscentrum bij eerste HACCP-inspectie

De eerste HACCP-inspectie op de nieuwe locatie van het IJscentrum, de Food Innovation Academy in Vlaardingen, zit erop. Op woensdag 27 mei deelden de cursisten aan de cursus IJsbereider het lokaal met een inspecteur van Houwers Groep. De ruimte werd onder de loep genomen, maar ook docent en cursisten moesten paraat staan voor vragen. Met een score van...

‘Experimenteer eens met eigen wafels of koekjes’

‘Experimenteer eens met eigen wafels of koekjes’

Meester Patissier Hidde de Brabander werkt bij het IJscentrum en doet niets liever dan verschillende disciplines combineren. Niet gek dus dat hij de ‘transportmiddelen’ van ijs eens onder de loep neemt. “Netto gezien is het namelijk zo’n 10 tot soms wel 50 procent van je hapje. Experimenteer daarom eens en maak daarmee je ijsje exclusiever."

Nieuwe cursusdata IJscentrum

Nieuwe cursusdata IJscentrum

Het IJscentrum blijft net als alle andere onderwijsinstellingen tot en met de meivakantie gesloten. Het IJscentrum heeft alvast voorzichtig de agenda voor mei opgemaakt. Op het programma staan de weekcursus IJsbereider en IJs & Patisserie. Daarnaast staan Ganaches, Airbrushtechnieken en de training IJsbereiden in de horeca in de planning.