Diploma voor IJsbereiders en Gespecialiseerd IJsbereiders

WAGENINGEN - De cursisten IJsbereider en Gespecialiseerd IJsbereider kregen maandagmiddag 15 juni bij de jaarlijkse diploma-uitreiking van het IJscentrum hun diploma of certificaat.

Van de 123 cursisten hebben er 118 examen gedaan. De congreszaal van Vakschool Wageningen zat dan ook vol.

De best geslaagde IJsbereider was dit jaar voor het eerst een Belgische deelnemer, Kristof de Bois. Hij kreeg voor zijn presentatie een prijs, beschikbaar gesteld door het Gilde van Meesterijsbereiders.

Nooit uitgeleerd

Een vakman is nooit uitgeleerd en elke dag is er weer een nieuwe uitdaging. Dat bleek uit het inspirerende verhaal van Jeroen Pohlman over het opstarten en het eerste jaar van zijn IJssalon WIJS en aan de andere kant de bijdrage van de voorzitter van het Gilde van Meesterijsbereiders Theo Clevers, met 30 jaar ervaring. Andere sprekers waren VAIJ-voorzitter Jaap Pleit en Hanneke Westland  van SVH.

 
Lees ook
Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Het IJscentrum heeft een nieuwe special: Alcohol in ijs. SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren geeft deze cursus voor de eerste keer op 29 augustus . Hij deelt met de deelnemers zijn kennis over alcohol in ijs.

Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Het Gilde van Meesterijsbereiders verwelkomt een nieuwe Meester. Bas van Haaren slaagde dinsdag 31 mei voor de SVH Meesterproef en behaalt daarmee de hoogste vakbekwaamheid op het gebied van ijs bereiden.

Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Er staan weer nieuwe cursusdata op de agenda van het IJscentrum. Komend najaar staan onder andere cursus ijsbereider, gespecialiseerd ijsbereider en Meesterlijke taarten op het programma. Daarnaast komen er ook weer verschillende specials aan.