Diploma-uitreiking kersverse ijsbereiders

diploma-uitreiking 2013

WAGENINGEN – Ruim honderd kersverse kandidaten die de cursus ‘IJsbereider’ van het IJscentrum hebben gevolgd, hopen maandag 20 juni hun diploma in ontvangst te mogen nemen. Volgens manager Jacques Vos slaagt gemiddeld 90 procent van de cursisten voor het examen. Met negen klassen  à 12 cursisten is het aantal nieuwe ijsbereiders ‘stabiel’, aldus de manager. De diploma-uitreiking begint om 16.30 uur en vindt plaats in Hotel De Nieuwe Wereld bij het IJscentrum in Wageningen. Sprekers zijn onder meer Jacques Vos, Ron Hansen (cursuscoördinator IJscentrum) en Bert Waninge (Meesterijsbereider).

Lees ook
‘Experimenteer eens met eigen wafels of koekjes’

‘Experimenteer eens met eigen wafels of koekjes’

Meester Patissier Hidde de Brabander werkt bij het IJscentrum en doet niets liever dan verschillende disciplines combineren. Niet gek dus dat hij de ‘transportmiddelen’ van ijs eens onder de loep neemt. “Netto gezien is het namelijk zo’n 10 tot soms wel 50 procent van je hapje. Experimenteer daarom eens en maak daarmee je ijsje exclusiever, bijzonderder...

Cursus vegan ijs bij IJscentrum

Cursus vegan ijs bij IJscentrum

Plantaardig eten raakt steeds meer in trek. Daar wil je als ijsbereider natuurlijk graag op inspelen. Docent Bas van Haaren beantwoordt al je vragen over dit onderwerp tijdens de dagcursus Vegan IJs op het IJscentrum in Vlaardingen.

IJs met cressen en eetbare bloemen - Testdag Koppert Cress bij IJscentrum

IJs met cressen en eetbare bloemen - Testdag Koppert Cress bij IJscentrum

Onlangs was een delegatie van kweker Koppert Cress een dag te gast in het IJscentrum. Samen met vakdocent Hidde de Brabander gingen de experts in het kweken van kleine, smakelijke plantjes aan de slag met de combinatie cressen in ambachtelijk ijs. De uitkomsten worden verwerkt in diverse cursussen van het IJscentrum.