Demonstratie met Créateurs de Desserts

Createur de desserts

Op dinsdag 22 oktober geeft VABA St-Aubertuscentrum een exclusieve demonstratie met Créateurs de Desserts in het Belgische Brugge.

Sammy Bossu, Niek Bossaert en Tanguy Coelis zullen die dag verschillende demo’s laten zien in Bakkerijschool Ter Groene Poorte, Spoorwegstraat 14, 8200 Brugge. De demonstratie ‘Toegankelijk en rationeel gebak’ wordt afgesloten met een Meet & Greet in Bistro Ter Groene Poorte.

Createur de desserts

Créateurs de desserts is een vakvereniging van zelfstandige, gemotiveerde ambachtslui die hun beroep op een originele, creatieve  manier willen promoten. Ze willen de kennis, technieken en toepassingen verspreiden, uitwisselen en ter beschikking stellen van iedereen die hetzelfde nastreeft: gedrevenheid en creativiteit. Hun grootste doel is grootste doel het promoten van het beroep van ambachtelijke brood- en banketbakker. De groepering heeft veertien leden, onder wie ook Robèrt van Beckhoven.

Voor meer informatie over de demonstratie in Brugge kan contact worden opgenomen met Hans D’heer, 050 40 30 20 - 0499 33 93 33 - hans.dheer@tergroenepoorte.be

Createur de desserts

Dossiers
Meer over
Lees ook
Meer verdieping dankzij het meesterschap

Meer verdieping dankzij het meesterschap

IJs zit in het DNA van banketbakkerszoon Piet Tamminga. Sinds voorjaar 2019 mag hij zich SVH Meesterijsbereider noemen. In Puur Tamminga in Veenendaal combineert hij de verkoop van ijs met pastisserie en chocolade. Duurzaamheid is daarbij de rode draad. De meestertitel geeft hem vleugels. “Ik ben nog meer met het vak bezig.”

Zeven dagen per week gebak, chocolade en ijs - Luuk Schaper is jong, doelgericht  en ambitieus

Zeven dagen per week gebak, chocolade en ijs - Luuk Schaper is jong, doelgericht en ambitieus

Op zijn twaalfde wist hij het al: Luuk Schaper wilde bakker/patissier worden. In plaats van nog vier jaar naar de middelbare school in Nederland, voor hij met zijn passie aan de slag kon, koos hij ervoor om naar België te gaan. Daar kon hij namelijk direct de kneepjes van het vak leren. Nu, op zijn twintigste, heeft hij zijn eigen zaak.

Valmar Nederland introduceert drie nieuwe Ifi producten op Bakkersvak

Valmar Nederland introduceert drie nieuwe Ifi producten op Bakkersvak

Op Bakkersvak en IJs-Vak presenteert Valmar Nederland drie nieuwe Ifi producten voor het presenteren van ijs, gebak en patisserie. Namelijk zijn de Pivot, de Milia en de Al Volo.