Demonstratie met Créateurs de Desserts

Createur de desserts

Op dinsdag 22 oktober geeft VABA St-Aubertuscentrum een exclusieve demonstratie met Créateurs de Desserts in het Belgische Brugge.

Sammy Bossu, Niek Bossaert en Tanguy Coelis zullen die dag verschillende demo’s laten zien in Bakkerijschool Ter Groene Poorte, Spoorwegstraat 14, 8200 Brugge. De demonstratie ‘Toegankelijk en rationeel gebak’ wordt afgesloten met een Meet & Greet in Bistro Ter Groene Poorte.

Createur de desserts

Créateurs de desserts is een vakvereniging van zelfstandige, gemotiveerde ambachtslui die hun beroep op een originele, creatieve  manier willen promoten. Ze willen de kennis, technieken en toepassingen verspreiden, uitwisselen en ter beschikking stellen van iedereen die hetzelfde nastreeft: gedrevenheid en creativiteit. Hun grootste doel is grootste doel het promoten van het beroep van ambachtelijke brood- en banketbakker. De groepering heeft veertien leden, onder wie ook Robèrt van Beckhoven.

Voor meer informatie over de demonstratie in Brugge kan contact worden opgenomen met Hans D’heer, 050 40 30 20 - 0499 33 93 33 - hans.dheer@tergroenepoorte.be

Createur de desserts

Dossiers
Meer over
Lees ook
Kleine taartjes van Petit Gâteau

Kleine taartjes van Petit Gâteau

In Kleine taartjes van Petit Gâteau laat Meike Schaling zien hoe je minimini’s maakt: de beroemde kleine taartjes van Petit Gâteau met elk dezelfde bodem en een unieke vulling. Schaling had een vertaalbureau in Parijs maar koos uiteindelijk voor het beroep van patissier. In Amsterdam begon ze Petit Gateau. In het mooi vormgegeven...

Eerste masterclass Frank Haasnoot in Nederland

Eerste masterclass Frank Haasnoot in Nederland

“Voor de Nederlandse branche is het goed dat hij weer in Nederland is.” Afgelopen weekend volgden twaalf bakkers de eerste masterclass van patissier Frank Haasnoot op Nederlandse bodem, bij het Bakery Institute in Zaandam.

‘Chocolade gaat over design, vormgeving en smaak’

‘Chocolade gaat over design, vormgeving en smaak’

Lisa Matthijssen (25) werkt bij chocolatier Friandries in Tilburg als chocolatier en patissier. Het mooiste aan het vak vindt ze de creativiteit die ze erin kwijt kan. “Met chocolade kun je mousse, bonbons en hele bouwwerken maken. Als ik met dit product werk, komt mijn kunstzinnige kant naar boven.”