Deelnemers Gouden IJscreatie bekend
Morgen, op 6 maart vindt op het wedstrijdpodium van IJs-Vak de strijd om de Gouden IJscreatie plaats. Voorafgaand aan deze vakwedstrijd maakt het Ambachtelijk IJscentrum de dertien deelnemers bekend.
De Gouden IJscreatie draait – zoals de naam als zegt – om de beste ijscreatie. De dertien deelnemers moeten live op het wedstrijdpodium, in het zicht van de jury, onder hoge druk vier identieke ijscreaties maken in slechts zes minuten tijd. De jury bestaat uit een zichtjury, een blinde jury en een praktijkjury. Zij beoordelen zowel de deelnemers als hun creaties.
De wedstrijdleiding heeft hooggespannen verwachtingen voor deze wedstrijd. Zij hebben namelijk de afgelopen week de recepturen van de deelnemende ijsbereiders onder ogen gehad en verwachten mooie creaties te zien en bijzondere smaakcombinaties te proeven. “Het belooft een oogstrelende en smaakvolle wedstrijd te worden!”, aldus het Ambachtelijk IJscentrum.
Deelnemers Gouden IJscreatie
De volgende dertien deelnemers hebben zich geplaatst voor de Gouden IJscreatie.
- Björn Cocu van Intelligentia Taste Rooms
- Gijs Kennis van De Smaak ! Chocolade & IJs
- Jurgen de Vries van De Zoete inval
- Jan Nagelkerke van Maddey’s
- Steff Janssen van IJssalon Florence
- Tessa Schellekens van IJssalon Kees
- Hilde van Maanen van PATRIJS | Patisserie en IJs
- Kay Lommen van Clevers IJs BV
- Lisa Wilderink van De IJssalon Paul Wilderink
- Wim van Houcke van Gelati van Houcke
- Coco Strijbosch van IJssalon Pisa
- Ron Holland van Huize Holland
Tijdens het IJsVak Gala, dat op 6 maart plaats vindt worden de winnaars bekend gemaakt. De top 3 plaatst zich voor de titel IJssalon van het Jaar.
Altijd op de hoogte blijven?
Dossiers
Meer over
Lees ook
De eetbare ijslepels van Ecopoon
Ecopoon lanceert dit voorjaar een nieuwe eetbare lepel. De Glacette is speciaal ontwikkeld voor desserts en ijssalons. Onlangs haalde de Belgische producent van eetbare en ecologische lepels meer dan een half miljoen euro op voor verdere uitbreiding.
Zo werkt alcohol in je ijs
Steeds meer ijsbereiders zijn benieuwd naar de mogelijkheden om alcohol in het ijs te verwerken. Wat is het effect en hoe zorg je voor balans in je receptuur? Dat vergt ‘puzzelwerk’. Houd je hoofd daarom helder als je met alcohol in ijs aan de slag gaat.
Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023
Zes ijssalons maken kans op de titel IJssalon van het Jaar 2023. Zij krijgen tussen nu en eind mei bezoek van verschillende professionals. Half juni maakt Vereniging Ambachtelijk IJscentrum bekend welke ijssalon wint.