Nieuws
De Jong's IJs

De ambachtelijke ijsmaker De Jong’s IJs uit Gorredijk gaat ijs leveren aan de Friese supermarktketen Poiesz. Het ijs wordt in halveliterbekers verkocht in de smaken Boeren Vanille, Aardbei Sorbet en Yoghurt Bosvruchten. De favoriete smaak van de klanten van de supermarkt komt daar nog bij. Deze wordt bepaalt door een testpanel.

De Jong’s IJs bestaat al sinds 1947. Toen begon banketbakker Harke de Jong in het Friese Lippenhuizen met vers schepijs te maken in zijn bakkerij. Met ijskarren werd dit ijs over de hele regio verspreidt. Zijn geheim van zijn ijs was verse, lokale en mooie ingrediënten en dagelijkse bereiding. “Van vers naar vers” zoals hij zelf zei. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer. Zij volgen hetzelfde recept.

De ijskarren van toen zijn gebleven. Sinds 2002 richt de Jong zich daarmee op evenementen. Ook is het mogelijk om een ijskar bij hen te huren. Daarnaast levert De Jong’s IJs ook aan onder andere ijssalons, speciaalzaken, horeca. En nu voor het eerst ook in de supermarkt.

Bron: Leeuwarder Courant

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *