De IJsVak-wedstrijden komen er aan

Gouden Ijscreatie 2020_foto Koos

Winnaars Gouden IJscreatie 2020 (foto: Koos Groenewold)

De Gouden IJsspatel, de Gouden IJscreatie en IJssalon van het jaar komen er weer aan. De wedstrijdorganisatie legt momenteel de laatste hand aan de reglementen voor deze vakwedstrijden. Ze lichten alvast een tipje van de sluier op en introduceren een nieuw logo. Ijsbereiders kunnen zich al inschrijven voor de Gouden IJsspatel

De Gouden IJsspatel

De voorronde voor de Gouden IJsspatel vindt plaats op woensdag 9 februari 2022 in Evenementenhal Gorinchem. De jurering van het ijs volgt op 10 februari. De vierentwintig beste makers van stracciatella-ijs draaien hun ijs live af tijdens de finale op IJsVak op maandag 7 maart 2022. De inschrijving voor De Gouden IJsspatel is geopend en loopt tot 15 januari. IJsbereiders kunnen zich inschrijven via deze link

De Gouden IJscreatie

De strijd om de Gouden IJscreatie vindt vindt plaats op dinsdag 8 maart 2022, op het wedstrijdpodium van IJsVak in Evenementenhal Gorinchem. IJsbereiders die hier aan mee willen doen hebben tot 22 februari de tijd om zich in te schrijven en hun recepturen aan te leveren.

IJssalon van het Jaar

De top 3 van beide wedstrijden plaatsen zich automatisch voor IJssalon van het Jaar. In tegenstelling tot voorgaande keren is deelname aan deze verkiezing kosteloos.

Deelnemen

Alleen leden van Vereniging Ambachtelijk IJscentrum kunnen deelnemen aan de IJsVak-wedstrijden. Lid worden kan eenvoudig vooraf op www.ambachtelijkijscentrum.nl of gelijktijdig met inschrijven. Zodra de formulieren live staan, ontvangen de leden van Vereniging Ambachtelijk IJscentrum een seintje!

Nieuw logo

IJsVak_logo

Tot slot laat de organisatie ook weten dat er een nieuw logo voor IJsVak is. Hiervoor is gekozen vanwege de intensieve samenwerking met beursorganisatie Easyfairs.

Lees ook
Japans ijs dat nauwelijks smelt

Japans ijs dat nauwelijks smelt

Een Japanse ijsmaker ontdekte bij toeval ijs dat heel traag smelt. Door rijstbloem toe te voegen wordt het smeltproces vertraagd, meldt dagblad Trouw.

Ben & Jerry’s en Tony’s Chocolonely gaan samenwerken

Ben & Jerry’s en Tony’s Chocolonely gaan samenwerken

Ben & Jerry’s gaat samenwerken met Tony’s Chocolonely bij het inkopen van cacao. De ijsfabrikant wil dat de chocolade die in de producten verwerkt wordt volledig is geproduceerd zonder kinderarbeid en moderne slavernij.

IJssalon Venezia herrijst in Openluchtmuseum

IJssalon Venezia herrijst in Openluchtmuseum

Venezia is een van de oudste en bekendste Italiaanse ijssalons in Nederland. In 2011 was eigenaar Carlo de Lorenzo genoodzaakt om met het familiebedrijf te stoppen. Sinds juni van 2021 is de ijssalon in jaren zestig-stijl herbouwd in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. “Ik word elke keer weer emotioneel als ik hier ben.”