De ijssalons gaan weer open

14 maart 2022 Redactie Vakblad IJs Vakblad IJs

De afgelopen dagen was het mooi weer. Een mooi begin van het ijsseizoen! Veel ijssalons openden de deuren. Een greep uit de media.

Mooi weer

Door het mooie weer was het in Ede druk bij zowel Puro als Bernardo’s meldt De Gelderlander. “Dit fraaie weer speelt ons in de kaart”, zegt eigenaar David Vink van Bernardo’s in de krant. “Nog maar twee weken geleden stormde en regende het. En leek het wel herfst. Nu schijnt de zon uitbundig. Wij merken meteen dat de mensen blij zijn en zin krijgen in een ijsje.”

Ook in Brabant was het druk bij ijssalons. Omroep Brabant bezocht Il Circo in Stiphout, waar de ijsjes op de eerste echte lentedag over de toonbank vlogen.

Nieuwe IJssalons

Ondernemer Sascha Metselaar opent niet alleen zijn twee ‘oude’ ijssalons, maar ook zijn nieuwe salon De IJsmobiek Pitstop in Schiedam. “Het blijft elke keer weer spannend”, zegt hij tegen het AD.

In het Eindhovens Dagblad aandacht voor de opening van ijsboerderij De Bonte Koe in Best. Eigenaar Peter Rooijakkers breidde vorig jaar zijn snoepwinkel uit met zelfgemaakt ambachtelijk ijs. Op 5 en 6 maart vond de officiële opening plaats met Feestband Toeternietoe en dansgroep In2Dance.

Weer open

IJssalon Florence in Nederweert is ook weer open, staat te lezen op Nederweert24. “Ze zijn moderner, vernieuwd maar vooral duurzamer geworden”, staat er te lezen.

IJssalon Violento in Beuningen opende tijdens de voorjaarsvakantie de deuren. “IJs is emotie. Dat is ons motto”, zegt Marcel Wennekes van Ijssalon Violento tegen De Gelderlander. “Van een vers ijsje en de zon op je gezicht krijg je een zomergevoel.”

Gratis ijs

IJssalon Gerard in Gent deelde begin maart 1.000 bollen gratis ijs uit. Het was de derde keer dat eigenaar Maxim Quintelier dit deed. “Waarom? Om te vieren dat het parkje hier tegenover nu ons terras is”, knipoogt hij naar PZC.

 

Altijd op de hoogte blijven?