De ijsactiviteiten van Bakeplus

Bakeplus ijsvitrine Bakkersvak_Persbericht Bakeplus

Op Bakkersvak trapte Bakeplus het ijsseizoen van 2019 af. Met twee nieuwe ijsbereiders, 32 nieuwe recepten en drie nieuwe smaken is de grondstoffen leverancier er klaar voor.

Door de overname van Gelato+ per 1 januari 2019 is het team van Bakeplus uitgebreid met ijsbereiders Giuseppe Pistone en Hans van der Maas. "Een prachtige toevoeging aan het assortiment waarmee het vierde exclusieve Italiaanse merk binnen het bedrijf wordt toegevoegd", aldus Bakeplus.

Naast de noviteiten die gepresenteerd werden op Rimini in januari, presenteerde Bakeplus op Bakkersvak 32 nieuwe en verfrissende combinaties ijs en variegato. Deze werden gebundeld in een receptenmap en uitgereikt aan belangstellenden.

Daarnaast introduceerde Bakeplus drie nieuwe smaken van AromItalia. Dit zijn citroenijs met Gember variegato, Guianduia pasta met een crunchy variegato en Ciambella, citroencake ijs met een variegato gebaseerd op gele room.

Goed gevuld het jaar door met Bakeplus

Ook de kick off van de campagne ‘Goed gevuld het jaar door met Bakeplus!’ vond plaats tijdens Bakkersvak. Deze campagne is er op gericht om bakkerijklanten meer te laten doen met zogenaamde vergeten vruchten als ingrediënten in de bakkerij. Vijgen, dadels, papaja, ananas en andere gedroogde vruchten uit de Oriënt nemen een prominente plaats in, in deze campagne. 

Deze vergeten vruchten kunnen ook goed gebruikt worden door ijsbereiders. Bakeplus maakte de vertaalslag naar een aantal ijssmaken die uitstekend geschikt zijn voor een smaak van de dag, week of de maand. Bijvoorbeeld abrikozenijs met stukjes abrikoos en papaja, hazelnootijs met stukjes gebruneerde bakto notenmix, karamelijs met dadel chutney, slagroomijs met stukjes vijgen en pecannoten, passievrucht ijs met stukjes ananas en papaja, of stracciatella karamel ijs met Gold chocolade.

Ook deze recepten zijn gebundeld in een receptenmap en verkrijgbaar bij Bakeplus.

Lees ook
Pop-up Vegan ijssalon Van Leeuwen

Pop-up Vegan ijssalon Van Leeuwen

IJsmerk Van Leeuwen opent een pop-up vegan ijssalon in de JuiceBrothers kiosk aan de Admiraal de Ruyterweg in Amsterdam. De twee ondernemingen werken sinds 2017 samen.

Wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2020

Wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2020

De wedstrijdsmaak voor de Gouden IJsspatel 2020 is bekend: kersen-sorbetijs. Dit maakte SVH Meesterijsbereider Bob Frie 17 juni bekend tijdens de diploma-uitreiking van het IJscentrum.

Met Beko naar Sigep 2020

Met Beko naar Sigep 2020

De beurs Sigep is een begrip in de ijswereld. Ieder jaar trekken ijsbereiders naar deze grootste ijsbeurs ter wereld in Rimini voor de laatste trends en ontwikkelingen. Ook kan er veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie worden opgedaan. Beko organiseert een reis naar deze beurs.