De ijsactiviteiten van Bakeplus

Bakeplus ijsvitrine Bakkersvak_Persbericht Bakeplus

Op Bakkersvak trapte Bakeplus het ijsseizoen van 2019 af. Met twee nieuwe ijsbereiders, 32 nieuwe recepten en drie nieuwe smaken is de grondstoffen leverancier er klaar voor.

Door de overname van Gelato+ per 1 januari 2019 is het team van Bakeplus uitgebreid met ijsbereiders Giuseppe Pistone en Hans van der Maas. "Een prachtige toevoeging aan het assortiment waarmee het vierde exclusieve Italiaanse merk binnen het bedrijf wordt toegevoegd", aldus Bakeplus.

Naast de noviteiten die gepresenteerd werden op Rimini in januari, presenteerde Bakeplus op Bakkersvak 32 nieuwe en verfrissende combinaties ijs en variegato. Deze werden gebundeld in een receptenmap en uitgereikt aan belangstellenden.

Daarnaast introduceerde Bakeplus drie nieuwe smaken van AromItalia. Dit zijn citroenijs met Gember variegato, Guianduia pasta met een crunchy variegato en Ciambella, citroencake ijs met een variegato gebaseerd op gele room.

Goed gevuld het jaar door met Bakeplus

Ook de kick off van de campagne ‘Goed gevuld het jaar door met Bakeplus!’ vond plaats tijdens Bakkersvak. Deze campagne is er op gericht om bakkerijklanten meer te laten doen met zogenaamde vergeten vruchten als ingrediënten in de bakkerij. Vijgen, dadels, papaja, ananas en andere gedroogde vruchten uit de Oriënt nemen een prominente plaats in, in deze campagne. 

Deze vergeten vruchten kunnen ook goed gebruikt worden door ijsbereiders. Bakeplus maakte de vertaalslag naar een aantal ijssmaken die uitstekend geschikt zijn voor een smaak van de dag, week of de maand. Bijvoorbeeld abrikozenijs met stukjes abrikoos en papaja, hazelnootijs met stukjes gebruneerde bakto notenmix, karamelijs met dadel chutney, slagroomijs met stukjes vijgen en pecannoten, passievrucht ijs met stukjes ananas en papaja, of stracciatella karamel ijs met Gold chocolade.

Ook deze recepten zijn gebundeld in een receptenmap en verkrijgbaar bij Bakeplus.

Lees ook
IJs van Bakker van Helden

IJs van Bakker van Helden

Bakker van Helden is al bijna zestig jaar gevestigd in Middelharnis. Door continue in te spelen op de wensen van de klant doen Peter en Selma van Helden goede zaken op het dunbevolkte eiland Goeree-Overflakkee. “Jongeren kopen geen gebak, wel ijs.”

De ijsstrends in Italië

De ijsstrends in Italië

In Italië is het volop zomer. De organisatie van SIGEP, de bekende ijsbeurs in Italië, zet daarom de laatste trends in op een rijtje. Wat gebeurt er op ijsgebied in Rimini?

Welke landen nemen deel aan de Gelato World Cup 2020?

Welke landen nemen deel aan de Gelato World Cup 2020?

In 2020 vindt tijdens Sigep de negende editie van de Coppa del Mondo della Gelateria, de Gelato World Cup, plaats. De organisatie maakte onlangs bekend welke landen deelnemen aan deze editie van de wedstrijd.