De Gouden IJsspatel op Bakkersvak

Gouden ijsspatel_Bakkersvak

Op Bakkersvak 2019 vindt voor het eerst de IJsVak-wedstrijd de Gouden IJsspatel plaats. Dit gebeurt in samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum. Op dinsdag 12 maart gaan ijsbereiders de strijd met elkaar aan. De presentatie is in handen van tv-presentatrice Mascha de Rooij, onder andere bekend van Omroep MAX.

De ambachtelijke ijsbereider kon al op Bakkersvak terecht voor een ijsplein en ijsroute vol leveranciers van ijsgrondstoffen, machines en toebehoren. Met het toevoegen van de Gouden IJsspatel als prestigieuze vakwedstrijd voor ambachtelijke ijsbereiders is het plaatje compleet. Bakkersvak is bij uitstek de locatie om de vakwedstrijd te organiseren en beide organisaties zijn ook van plan om een langdurige samenwerking aan te gaan. “Er zijn veel raakvlakken tussen de werelden van ambachtelijk ijs, brood, patisserie en chocolade en met goede vakwedstrijden kunnen de professionals uit al die sectoren alleen maar leren van elkaar”, zegt Corine Visser, Event Manager Bakkersvak.

De Gouden IJsspatel

Met de Gouden IJsspatel wil de organisatie van deze wedstrijd het vakmanschap stimuleren en de ambachtelijke ijsbranche promoten. Naar verwachting strijden tussen de 60 en 70 deelnemers om de felbegeerde Gouden IJsspatel. Een vakjury buigt zich over het lekkerste en beste koffie-roomijs van 2019, want koffie is de officiële wedstrijdsmaak van dit jaar.

Slechts één ijsbereider gaat aan het eind van de dag naar huis met de Gouden IJsspatel – een bekroning van ambacht en vakmanschap. Ook voor de tweede en derde plek staat een trofee klaar. Daarnaast neemt de hele top 10 een oorkonde mee naar huis om te laten zien dat ze tot de beste ijsmakers van Nederland behoren. Aanmelden voor de Gouden IJsspatel kan nog tot en met 1 maart 2019 op de website van het Ambachtelijk IJscentrum.

Grootste ijsontbijt van Nederland

Dinsdag 12 maart vindt op Bakkersvak ook het grootste ijsontbijt van Nederland plaats. Terwijl het aangeleverde ijs van de deelnemers in de vriezer staat, mag elke bezoeker aanschuiven aan dit ijsontbijt om met alle heerlijke smaken ijs te ontbijten. Ook vertelt een koffiespecialist welke smaken essentieel zijn als het gaat om koffie en waar goed koffie-roomijs aan moet voldoen.

Tussen 12.00 en 16.00 uur wordt al het ijs geproefd en beoordeeld. De top 10 ijssmaken die hieruit naar voren komen worden nogmaals geproefd om de winnaar te bepalen. De prijsuitreiking staat tussen 16.00 en 17.00 uur gepland.

Toekomst IJsVak-wedstrijden

Voorafgaand aan de prijsuitreiking worden de toekomstplannen voor 2020 besproken omdat alle IJsVak-wedstrijden in een nieuw jasje worden gestoken. Het doel is om de wedstrijden toegankelijker te maken voor het groter publiek, ook voor de nieuwe generatie. Er komen meerdere categorieën, meer wedstrijdactiviteiten door het jaar heen en de wedstrijden worden nog meer geprofessionaliseerd. Het doel is om in 2020 meerdere IJsVak-wedstrijden neer te zetten waar jong talent, ervaren ijsbereiders en iedereen die ook maar iets met ijsbereiden te maken heeft, de kans krijgt om te excelleren.

Lees ook
Versbeleving bij IJssalon Pinoccio

Versbeleving bij IJssalon Pinoccio

Sanne Smit gooide in de zomer van 2016 het roer om. Ze stopte met haar baan als accountant en nam ijssalon Pinoccio over in Bergen. "Op dinsdag zat ik bij de bank, op donderdag kreeg ik akkoord. En toen ben ik het gewoon gaan doen! Sommige mensen in mijn omgeving verklaarden me voor gek", vertelt ze. De eerste maand was meteen haar vuurdoop. September...

Alles over Bakkersvak in vierde Bakkersvak Journaal

Alles over Bakkersvak in vierde Bakkersvak Journaal

Bakkersvak en Bakkers in bedrijf brengen in aanloop naar Bakkersvak 2019 samen het Bakkersvak Journaal uit met daarin alle nieuwtjes rondom de vakbeurs. De vierde editie staat nu online. In deze editie leest u over het nieuwe Grondstoffentheater, de sessies en stand van het Nederlands Bakkerij Centrum, de verse sappen en jams van Vink en de...

Stefan Beerens wint de Gelato Festival Challenge

Stefan Beerens wint de Gelato Festival Challenge

Stefan Beerens van IJssalon Pavarotti Dolce uit Leidschendam won gisteren, 7 februari,  de Gelato Festival Challenge in Dordrecht. De jury beoordeelde zijn Guilty Pleasure, een combinatie van ijs op basis van witte chocolade, sinaasappel, gezouten caramel en een crunch van pecannoten, als beste. Als kampioen mag Beerens Nederland vertegenwoordigen...