Welke ijsbereider wint in 2019 de prestigieuze Gouden IJsspatel en mag zich een jaar lang de beste ijsmaker van Nederland noemen? We gaan het ontdekken tijdens de vakbeurs Bakkersvak en IJs in Gorinchem. Op dinsdag 12 maart gaat een vakjury zich buigen over het lekkerste en beste koffie-ijs van 2019 – een bekroning van ambacht en vakmanschap.

De Gouden IJsspatel

De smaak van dit jaar is koffie-ijs op melkbasis. De inschrijving start op maandag 14 januari en loopt tot vrijdag 1 maart. Meer informatie en het wedstrijdreglement vindt u op www.ijswedstrijden.nl.

Leden van het Ambachtelijk IJscentrum betalen voor hun deelname aan “De Gouden IJsspatel 2019” inschrijfgeld van € 50,- excl. BTW per inzending. Voor niet leden is dit € 75,- excl. BTW per deelname.

IJswedstrijden

Tijdens Bakkersvak wordt een doorkijk gegeven naar de compleet nieuwe opzet voor de wedstrijden van 2020, maar dit voorjaar kunt u al kennismaken met één van de nieuwe elementen hiervan. De winnaars van De Gouden IJsspatel 2019 zullen hier nauw bij betrokken worden via de landelijke media in het zonnetje worden gezet.

Meer weten over koffie-ijs? Lees dan het artikel Koffietijd – Variëren met de smaak van koffie in ijs van Jacques Vos in ons dossier Grondstof belicht.

Altijd op de hoogte blijven?