De feestdagen bij Patisserie de Rouw

nougatinetaart_foto patiseerie de Rouw

Foto: Patisserie de Rouw

De nougatinetaart is de specialiteit van Patisserie de Rouw. Al drie generaties lang bakt de familie deze taart. Daarnaast introduceert de patisserie voor de feestdagen de Hamburger Macaron-taart en een coronaproof cadeaupakket voor bedrijven. 

Al drie generaties lang is de nougatinetaart de specialiteit van Patisserie de Rouw. Arthur de Rouw: “Mijn vader Johan introduceerde deze heerlijke schuimtaart met slagroom en knapperige stukjes nougat bij de Vughtenaren. Hij droeg de receptuur over aan mij en door de jaren heen werd de taart zo’n succes dat hij een van de huisspecialiteiten werd. Inmiddels zet mijn 19-jarige zoon Niels de familietraditie voort. We zijn er trots op dat de nougatinetaart, maar ook ons prachtige ambacht en de liefde voor het vak nu al 58 jaar lang van vader op zoon overgaat. Mijn vader verkocht in zijn eerste jaar vijf nougatinetaarten met Kerst, we hadden nooit kunnen denken dat de taart zo succesvol zou worden dat klanten uit heel Nederland en zelfs België komen rijden voor dit heerlijke Brabantse product. Vanzelfsprekend maken we alle onderdelen zelf, inclusief de nougat die we in eigen keuken branden. De decoratie op de taart wordt telkens aan het seizoen aangepast.”

Hamburger Macaron

Naast de vertrouwde nougatinetaart bedenken de patissiers van De Rouw ook nieuwe creaties voor de feestdagen. Eerder dit jaar lanceerden ze het nieuwe taartje de Hamburger Macaron. Een zoete hamburger met een heerlijke vulling van caramelmousse met amandelkrokant.

Coronaproof cadeaupakket

Voor bedrijven ontwikkelde Patisserie de Rouw een coronaproof cadeaupakket voor medewerkers. De medewerker kan deze zelf samenstelling. Doris de Rouw: “Waardering en dank uitspreken naar medewerkers is in dit bijzondere coronajaar belangrijker dan ooit. Door het vele thuiswerken zijn de persoonlijke contacten tussen bedrijf en medewerkers gereduceerd. Juist nu is er extra aanleiding om medewerkers te bedanken, bijvoorbeeld voor het thuiswerken, voor flexibiliteit of extra inspanningen.”

Ook aan de bezorging is gedacht. Doris de Rouw: “Medewerkers kunnen online hun eigen (kerst)cadeaus uitkiezen uit ons ruime assortiment en wij maken daar een prachtig verpakt pakket van. Een verdeling over Sinterklaas en Kerst is hierin bijvoorbeeld ook mogelijk. Afhankelijk van de wens van de werkgever kunnen we de pakketten bij het bedrijf afleveren of bezorgen bij de medewerker als die in de regio Vught woont. De medewerker kan het pakket ook veilig bij ons afhalen."

Pick-up-point

Sinds de coronacrisis wordt nog meer gebruik gemaakt van het vijf jaar geleden aangelegde pick-up-point. Doris de Rouw: “Klanten kunnen hier veilig in de buitenlucht hun online geplaatste en betaalde bestelling afhalen. Automobilisten kunnen direct voor het afhaal-venster parkeren om hun online-bestelling af te halen.

Natuurlijk kunnen klanten ook terecht in de winkel. "Bij de entree kunnen klanten als ze dat willen heel simpel hun temperatuur meten door met hun gezicht voor de meter te gaan staan. Op de winkelvloer is een duidelijke 1,5 meter-vakverdeling en looproute aangegeven, waardoor veilig het assortiment bekeken kan worden en aankopen gedaan kunnen worden. Vanzelfsprekend dragen onze medewerkers gezichtsmaskers.

 

Dossiers
Lees ook
Hans Spitsbaard opent Puro Bakt Patisserie & Chocolaterie

Hans Spitsbaard opent Puro Bakt Patisserie & Chocolaterie

Hans Spitsbaard is bekend van Heel Holland Bakt. Hij won het vijfde seizoen en besloot zich toe te leggen op het bakkersvak. Nu neemt hij de volgende stap. Hij begint een patisserie en chocolaterie bij IJssalon Puro in Ede.

Nieuwe cursus IJs&Patisserie in februari

Nieuwe cursus IJs&Patisserie in februari

De tweedaagse cursus IJs&Patisserie van het IJscentrum is een groot succes. In oktober was het volle bak. De cursisten voelden zich uitgedaagd om hun ijspatisserie een echte upgrade te geven. “Het waren twee intensieve dagen”, blikt vakdocent Hidde de Brabander terug. “Maar iedereen ging met een koffer vol inspiratie naar huis.” Op 16 en 17 februari...

Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep is de grootste ijsbeurs ter wereld. Maar de laatste jaren gaan bezoekers niet meer alleen voor ijs naar Rimini, maar ook voor brood, banket, chocolade en koffie. Deze beurs stond gepland voor januari 2021, maar vanwege de coronacrisis heeft de organisatie besloten om de beurs te verplaatsen naar maart 2021. Met zowel een fysieke als een digitale...