David’s Gelato en IJssalon De Zoete Inval genomineerd voor Ondernemersprijs Midden-Holland

20 januari 2022 Redactie Vakblad IJs
Foto: Oscar van der Wijk

IJssalons David’s Gelato uit Gouda en De Zoete Inval uit Bodegraven zijn genomineerd voor de Ondernemersprijs Midden-Holland in de categorie Detailhandel en Horeca. Op 25 januari worden de winnaars bekend gemaakt.

De Ondernemersprijs Midden-Holland heeft drie categorieën, namelijk Detailhandel en horeca, MKB, en Grootzakelijk. In de categorie Detailhandel en horeca nemen David’s Gelato en De Zoete Inval het op tegen Mulder Mode uit Waddinxveen. In november hielden alle bedrijven een pitch voor de jury. In december ging de jury op bezoek bij de deelnemers.

De Zoete Inval

Jurgen de Vries is de man achter De Zoete Inval. Hij runt het bedrijf samen met zijn vrouw. De basis van zijn ijs is de lokale melk van Melkveehouderij Oostdam, die genomineerd is in de categorie MKB. Dat pasteuriseren ze zelf en maken er dan ijs van. Met deze versheid onderscheiden ze zich. Sinds 2020 verkoopt Jurgen het ijs via online Supermarkt Picnic en afgelopen jaar nam dit een vlucht. “Er gaan deze winter twee keer per week meer dan duizend bakjes de deur uit”, vertelt Jurgen in Kijk op Bodegraven Reeuwijk.

Bekijk hieronder de pitch van De Zoete Inval

David's Gelato

Ook David Hoppenbrouwers van David’s Gelato gebruikt lokale melk voor zijn ijs. De boerderij waar de elk vandaan komt ligt op 3 minuten rijden van de ijskeuken. Na pasteurisatie wordt er ijs gedraaid volgens eigen recepturen. Hoppenbrouwers volgde zijn opleiding tot ijsmeester in Bologna. In 2013 startte hij met leveringen aan de horeca en opende in 2015 de salon in Gouda.

Bekijk hieronder de pitch van David's Gelato.

 

Altijd op de hoogte blijven?