Cursussen en trainingen Ambachtelijk IJscentrum

training ijscentrum

Het Ambachtelijk IJscentrum geeft dit najaar verschillende cursussen. Wilt u dit jaar nog een cursus of training volgen? Opgeven kan nog voor de cursus IJsbereider, de nieuwe training IJsbruidstaarten en de dagtraining receptuur bereken.

Cursus IJsbereider

De laatste cursus IJsbereider van dit jaar start 25 oktober. U heeft nog 14 dagen de tijd om u hiervoor in te schrijven. De voorjaarsplanning van deze cursus verschijnt binnenkort op de site van het Ambachtelijk IJscentrum. Deze cursus behandelt de basis van het ambachtelijk ijs maken.

IJsbruidstaarten

Voor de nieuwe training IJsbruidstaarten op 27 november is nog één plaatsje vrij. Vakspecialist Fred Bosvelt van het Ambachtelijk IJscentrum geeft deze training. Deelnemers leren technieken voor het ontwerpen, bereiden en afwerken van een ijsbruidstaart.

Receptuur berekenen

En tot slot is er nog plaats in de dagtraining Receptuur berekenen. IJstechneut Jaap Pleit verzorgt deze cursus op woensdag 6 december. Tijdens deze dagtraining krijgen de deelnemers inzicht in de receptuurbalans en leren recepten samenstellen of verbeteren.

 
Lees ook
Workshops, netwerken en oldtimers tijdens Ice This Day 2019

Workshops, netwerken en oldtimers tijdens Ice This Day 2019

17 september is het weer tijd voor Ice This Day, de jaarlijkse kennisdag van het Ambachtelijk IJscentrum. Op het programma staan leerzame en inspirerende workshops, tijd om te netwerken en de mogelijkheid om een indrukwekkende oldtimer-collectie te bekijken.

IJscentrum vindt nieuw onderdak bij Food Innovation Academy

IJscentrum vindt nieuw onderdak bij Food Innovation Academy

Het IJscentrum heeft een nieuw onderdak gevonden bij de Food Innovation Academy (FIA). Op korte termijn verruilt het IJscentrum, samen met manager Jacques Vos, Wageningen voor het nieuwe pand van FIA in Vlaardingen. IJsbereiders kunnen er vanaf september terecht voor cursussen en examens.

Feestelijke diploma-uitreiking IJscentrum

Feestelijke diploma-uitreiking IJscentrum

Maandag 17 juni vond de feestelijke diploma uitreiking plaats in het IJscentrum in de Vakschool in Wageningen. De 75 geslaagde cursisten ontvingen uit handen van SVH Meesterijsbereider Bert Waninge hun diploma of certificaat. Daarnaast kregen ook nog tien geslaagden voor de cursus Gespecialiseerd IJsbereider Vaktechniek en acht geslaagden voor Gespecialiseerd...