Cursussen en trainingen Ambachtelijk IJscentrum

training ijscentrum

Het Ambachtelijk IJscentrum geeft dit najaar verschillende cursussen. Wilt u dit jaar nog een cursus of training volgen? Opgeven kan nog voor de cursus IJsbereider, de nieuwe training IJsbruidstaarten en de dagtraining receptuur bereken.

Cursus IJsbereider

De laatste cursus IJsbereider van dit jaar start 25 oktober. U heeft nog 14 dagen de tijd om u hiervoor in te schrijven. De voorjaarsplanning van deze cursus verschijnt binnenkort op de site van het Ambachtelijk IJscentrum. Deze cursus behandelt de basis van het ambachtelijk ijs maken.

IJsbruidstaarten

Voor de nieuwe training IJsbruidstaarten op 27 november is nog één plaatsje vrij. Vakspecialist Fred Bosvelt van het Ambachtelijk IJscentrum geeft deze training. Deelnemers leren technieken voor het ontwerpen, bereiden en afwerken van een ijsbruidstaart.

Receptuur berekenen

En tot slot is er nog plaats in de dagtraining Receptuur berekenen. IJstechneut Jaap Pleit verzorgt deze cursus op woensdag 6 december. Tijdens deze dagtraining krijgen de deelnemers inzicht in de receptuurbalans en leren recepten samenstellen of verbeteren.

 
Lees ook
IJscentrum start met speciale horecatraining

IJscentrum start met speciale horecatraining

Het IJscentrum start in februari met een serie tweedaagse trainingen IJsbereiden in de horeca. Tijdens deze cursus leren chefs zelf hun ambachtelijk ijs bereiden. Om zo hun gasten te kunnen verrassen met een heerlijk, huisgemaakt ijsdessert.

Hygiënecode ambachtelijke ijsbereiding beschikbaar

Hygiënecode ambachtelijke ijsbereiding beschikbaar

De Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding is beschikbaar op de website van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. Deze code is bestemd voor ambachtelijke ijsbereidingsbedrijven en wordt 1 maart 2020 van kracht.

Eerste lichting cursisten doet examen op IJscentrum

Eerste lichting cursisten doet examen op IJscentrum

De eerste groep cursisten die in oktober de cursus IJsbereider startte, deed afgelopen maandag examen in het IJscentrum. Komende week volgen er nog twee examendagen. Daarmee levert het IJscentrum haar eerste groep ijsbereiders af vanuit de nieuwe locatie, de Food Innovation Academy in Vlaardingen.