Cursus ijsbereider van start IJscentrum

Cursus ijsbereider_Foto: ijscentrum

Foto: IJscentrum

De eerste lichting cursisten in het nieuwe IJscentrum in Vlaardingen rondt eind november de cursus IJsbereider af. Voor begin 2020 staat deze populaire cursus al vier keer op het programma. De eerste ronde start al op 7 januari. IJsbereiders in spe kunnen kiezen voor een zesweekse training met elke week één cursusdag, of ze kunnen de cursus op vijf achtereenvolgende dagen doen.

Al eerder bood het IJscentrum weekcursussen aan. Maar nog niet eerder op de nieuwe locatie, de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Om een goede start in het hagelnieuwe pand te garanderen, begon het instituut met twee cursussen waarbij wekelijks één lesdag op het programma staat. Nu deze succesvol is afgerond, is het tijd om het aantal cursussen op te schroeven.

De weektraining is ideaal voor ondernemers die een werknemer willen laten opleiden tot ijsbereider, of voor starters die zich in één week willen klaarstomen voor het nieuwe ijsseizoen. De weektraining is iets intensiever dan het alternatief, waardoor hij over vijf dagen gegeven wordt. De weekcursussen starten op maandag 27 januari en op maandag 20 april.

Wie geen hele week vrij kan maken voor de cursus IJsbereider, kan er voor kiezen om de opleiding over zes weken te spreiden. Er staan twee cursusrondes op de agenda, startend op 7 januari en op 16 januari. Per cursus is er ruimte voor maximaal 12 personen.

Tijdens de cursus IJsbereider leer je hoe je echt, ambachtelijk ijs maakt. Onze vakdocenten, waaronder SVH Meesterijsbereiders, vertellen je alles over het maken van een eigen receptuur. Tijdens de theorie wordt de basis gelegd van de grondstoffenkennis en receptuur berekenen. Tijdens de praktijk werk je in teams en wordt continu geëvalueerd. Elke lesdag heeft een eigen thema, verzorgd door een specialist op dit gebied. Eenmaal geslaagd voor het examen, mag je jezelf gecertificeerd ijsbereider noemen. Het IJscentrum is het enige kennisinstituut dat gecertificeerd is door SVH.

Kijk voor cursusdata en inschrijven op www.ijscentrum.nl.

Dossiers
Lees ook
Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Het IJscentrum heeft een nieuwe special: Alcohol in ijs. SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren geeft deze cursus voor de eerste keer op 29 augustus . Hij deelt met de deelnemers zijn kennis over alcohol in ijs.

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Op 1 juli aanstaande start opnieuw een aanvraagronde voor de STAP-subsidie: een individuele subsidie van maximaal duizend euro, die is bedoeld voor scholing en ontwikkeling. Diverse trainingen en opleidingen van Bakery Institute, Foodbase en HAS Hogeschool komen op dat moment voor de STAP-subsidie in aanmerking.

Pure inspiratie vinden

Pure inspiratie vinden

Het is misschien wel een van de meest gestelde vragen die ik tijdens een interview over het vak krijg: wat zijn de trends die voor dit jaar of komend jaren gelden? Braaf geef ik altijd een antwoord, al weet ik vaak ook niet wat het precies allemaal gaat worden. Met een beetje mazzel heb ik het achteraf nog bij het rechte eind gehad.