Culy selecteert de beste ijssalons van Amsterdam

Ijsje_pixabay

Foto: Pixabay

De zomer is begonnen en daar hoort een lekker ijsje bij. En dat haal je natuurlijk bij een goede ijssalon. Culy zet daarom de beste ijssalons van Amsterdam op een rijtje. Het platform gaat ook voor andere steden de beste ijssalons op een rijtje zetten, zoals Rotterdamhttps://www.vakbladijs.nl/nieuws/culy-selecteert-de-beste-ijssalons-van-rotterdam

De beste vijf IJssalons van Amsterdam zijn volgens Culy:

1. Massimo Gelato
Massimo Gelato heeft twee vestigingen in Amsterdam. In de salon wordt het ijs op ambachtelijke Italiaanse wijze gemaakt. De ijsbereiders gebruiken geen emulgatoren of halffabrikaten. Maar uitsluitend biologische melk, vers fruit en maken de notenpasta's zelf. Culy.nl adviseert de smaak Chocolade-karamel-zeezout.

2. De IJsboutique
De IJsboutique is de ijssalon van meester ijsbereider Luc Blok. Hij bereidt zijn ijs dagelijks vers met dagverse producten. In het assortiment zitten klassieke smaken als aardbeien, vanille, yoghurt, citroen, banaan, stracciatella, maar ook bijzondere zoals raspberry crumble pie en honing-vijgen. Die laatste is de favoriet van Culy.

3. IJspraktijk 
In Amsterdam Noord is De IJspraktijk gevestigd. De ijsbereiders maken dagelijks vers ijs hoogwaardige grondstoffen en respect voor traditie en ambacht. In de salon vind je traditionele smaken als chocola, pistache en aardbei. Daarnaast experimenteren ze graag met nieuwe smaken zoals drop, dawet, guacamole en yoghurt baklava.

4. IJssalon Da Vinci
De Amstelveense IJssalon Da Vinci heeft ook een vestiging in Amsterdam, in de vorm van een kiosk op het Stadionplein. In de hoofdvestiging in Amstelveen wordt dagelijk ijs gedraaid dat in de vitrine van de Amsterdam kiosk komt te liggen. De ijsbereiders gebruiken Italiaanse recepten en ook de meeste grondstoffen komen uit Italië. Er wordt regelmatig geëxperimenteerd met nieuwe smaken. De redactie van Culy signaleerde onder andere ijs met zure matten, banoffee of pandan-spekkoek.

5.Monte Pelmo
En tot slot Monte Pelmo. Dit ambachtelijk ijsbedrijf is sinds 1957 gevestigd in de Jordaan. De salon verkoopt niet alleen ijs aan consumenten maar levert ook aan de horeca en andere salons. De salon heeft een zeer uitgebreid assortiment van room- en sorbetijs. In de vitrine liggen naast een aantal vaste smaken en wisselende. Culy adviseert om langs te gaan als het witte chocolade- of het panna cotta-ijs in de vitrine ligt.

Dossiers
Lees ook
De zomer in met versoepelingen; coronaprotocol voor ijssalons per 1 juli

De zomer in met versoepelingen; coronaprotocol voor ijssalons per 1 juli

De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum heeft het coronaprotocol voor ijssalons herzien. Enigszins optimistisch kijken we terug naar de persconferentie van 24 juni. Hierin kondigde de premier aan dat er per 1 juli geen reserveringsplicht meer geldt voor de horeca. Ook de gezondheidscheck komt te vervallen. Dit biedt ijsliefhebbers meer ruimte voor een...

Culy selecteert de beste ijssalons van Rotterdam

Culy selecteert de beste ijssalons van Rotterdam

De zomer is begonnen en daar hoort een lekker ijsje bij. En dat haal je natuurlijk bij een goede ijssalon. Culy zet daarom de beste ijssalons van Rotterdam op een rijtje. Het platform gaat ook voor andere steden de beste ijssalons op een rijtje zetten.  De beste vijf IJssalons van Rotterdam zijn volgens Culy: 1. De IJssalon Met drie Rotterdamse...

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum ziet meer ruimte voor impulsaankopen

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum ziet meer ruimte voor impulsaankopen

Met het vervallen van de reserveringsplicht in de horeca ziet de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum de komende zomermaanden lichtelijk positief in. “We zijn er nog lang niet, en omzet inhalen zal niet meer lukken. Maar we zijn blij elke verruiming van de maatregelen”, aldus voorzitter Teun Loonen.