Chocolate Company werkt met het Cacao-Trace programma

Chocolate Company neemt als eerste chocoladebedrijf in Nederland via het Cocao-Trace programma haar chocolade af. Hiermee probeert het bedrijf de duurzaamheid in de cacaoketen na te streven en een hoge kwaliteit chocolade te garanderen.

Foto: Cacao-Trace chocolade 

Het Cacao-Trace programma biedt een betere marktprijs voor de betrokken cacaoboeren. Het doel ‘veel bonen oogsten’ is veranderd naar ‘kwaliteit bonen oogsten’ en de focus ligt vooral op het fermentatieproces, de bodemkwaliteit, het klimaat en de genetische variëteit van de cacaobonen.

Het fermentatieproces is belangrijk voor kwalitatieve chocolade. Fermentatie is een proces waarbij bacteriën, schimmels en gisten gebruikt worden om een voedingsmiddel te maken. Experts nemen dit proces over van de cacaoboeren.. Daarnaast ontvangen de cacaoboeren (technische) ondersteuning en coaching.

Cacaoboeren die kwalitatieve cacaobonen leveren krijgen van Cacao-Trace een premie. Hierdoor verdienen de boeren meer en kunnen meer geld  investeren in hun plantage, vaardigheden en gezin. Daarnaast ontvangen ze  ieder jaar een chocolade bonus, bestaande uit een bedrag van €0,10 per verkochte kilo chocolade.

Chocolate Company heeft 21 locaties in Nederland die bestaan uit een  combinatie van een chocolade-café met een winkel. Ze streven ernaar om eind 2020 95 procent van haar assortiment met Cacao-Trace chocolade te maken.

 

Lees ook
Kabinet sluit tijdelijk Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM)

Kabinet sluit tijdelijk Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM)

Het kabinet zet 14 juli de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) tijdelijk stop en scherpt de regeling aan. Mkb’ers kunnen nog wel subsidieaanvragen indienen voor advies- en ondersteuningskosten voor verduurzamingsmaatregelen die zij voor deze datum maakten.

Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Bij veel familiebedrijven is een opvolger vinden een probleem. Zo niet bij Jo’s IJssalon in Reuver. Na jarenlang samen met zijn vader Johan de ijssalon te hebben gerund, nam Dennis Lemmen op 1 januari 2020 de zaak over. De passie voor ijs heeft hij van zijn vader geërfd, zo leert een bezoek aan de Limburgse ijsmaker.

Subsidie voor advies bij verduurzaming mkb-ondernemers

Subsidie voor advies bij verduurzaming mkb-ondernemers

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) komt met de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) voor mkb-ondernemers die geen wettelijke plicht hebben tot energiebesparing maar er wel mee aan de slag willen. Met deze subsidie kunnen ze een adviseur in huren voor advies en ondersteuning bij de uitvoering van maatregelen.