Chocolate Academy organiseert webinar voor paascreaties

Webinar paascreaties

De feestdagen zitten er weer op. Maar patissiers en chocolatiers richten zich alweer op de volgende feestdag, Pasen. Daarom organiseert de Chocolate Academy Belgium op dinsdag 26 januari een gratis live webinar voor professionals over paascreaties.

Chef Christa Muyldermans deelt tijdens dit webinar haar chocolade- en patisseriecreaties in de vijf kleuren van chocolade, afgewerkt met de Mona Lisa paasdecoraties. Het webinar bestaat uit twee delen. Van 10.00-11.00 uur focust Christa zich op chocolade paascreaties. 's Middags, van 15.00-16.00 uur gaat ze in op patisserie paascreaties.

Christa is sinds 2019 een van de chefs van het Callebaut Chocolate Academy Centre in Wieze. Ze won in 2011 de Georges Boute trofee 2011. Ze werkte bij enkele toonaangevende zaken in Hongkong en runt nu samen met partner Marijn Coertjens een succesvolle patisserie-chocolaterie in Gent.

Het webinar wordt gegeven in het Nederlands. Inschrijven kan via deze link.

Lees ook
Klassiek Frans

Klassiek Frans

Na drie boeken over kleine zoete en hartige taartjes komt patissier Meike Schaling met een boek over Franse klassiekers genaamd Franse taartjes – Klein en groot. Van croissants, éclairs, macarons en brioches tot tarte tropézienne, Baba au Rhum en de klassieke Opéra-taart.

Sigep 2022: IJs en patisserie

Sigep 2022: IJs en patisserie

De thema’s milieu, duurzaamheid en vegan sieren de stands. Maar de euforie rondom het eindelijk weer bijeen kunnen komen, komt tot uiting in het kleurrijke ijs en de patisserie tijdens de ‘dolce’ vakbeurs Sigep 2022.

Niels de Rouw van Patisserie de Rouw wint NK Patisserie voor de jeugd

Niels de Rouw van Patisserie de Rouw wint NK Patisserie voor de jeugd

De 20-jarige Niels de Rouw behaalde de eerste plaats bij het Nederlands Kampioenschap Patisserie voor de jeugd. De leerlingbanketbakker van Patisserie de Rouw in Vught mag zich hiermee de beste jonge patissier van Nederland noemen. Ook ontving Niels de Ab Mauri Award, voor het hoogste puntenaantal van de deelnemers uit alle klassen.