Chocolate Academy organiseert webinar voor paascreaties

Webinar paascreaties

De feestdagen zitten er weer op. Maar patissiers en chocolatiers richten zich alweer op de volgende feestdag, Pasen. Daarom organiseert de Chocolate Academy Belgium op dinsdag 26 januari een gratis live webinar voor professionals over paascreaties.

Chef Christa Muyldermans deelt tijdens dit webinar haar chocolade- en patisseriecreaties in de vijf kleuren van chocolade, afgewerkt met de Mona Lisa paasdecoraties. Het webinar bestaat uit twee delen. Van 10.00-11.00 uur focust Christa zich op chocolade paascreaties. 's Middags, van 15.00-16.00 uur gaat ze in op patisserie paascreaties.

Christa is sinds 2019 een van de chefs van het Callebaut Chocolate Academy Centre in Wieze. Ze won in 2011 de Georges Boute trofee 2011. Ze werkte bij enkele toonaangevende zaken in Hongkong en runt nu samen met partner Marijn Coertjens een succesvolle patisserie-chocolaterie in Gent.

Het webinar wordt gegeven in het Nederlands. Inschrijven kan via deze link.

Lees ook
Levensmiddelenwinkels blijven open tijdens lockdown

Levensmiddelenwinkels blijven open tijdens lockdown

Gisteren kondigde premier Rutte een nieuwe lockdown aan in de strijd tegen het coronavirus. Scholen, theaters, bioscopen. musea en niet-essentiële winkels moeten tot en met 19 januari de deuren sluiten. Dit geldt niet voor levensmiddelenwinkels. Dus de bakker, slager, visspecialist, chocolaterie en slijter kunnen gewoon open blijven.

GROOT - Arthur Dontje en Linda van 't Land

GROOT - Arthur Dontje en Linda van 't Land

Jan Willem Dontje en zijn vrouw Geertje Leentje Blank starten in 1950 Dobla, een handel in bakkerijgrondstoffen voor ambachtelijke bakkers in Noord-Holland. In 1988 komt het bedrijf in handen van zoon Arthur die er een internationaal opererend bedrijf van maakt, gespecialiseerd in chocoladedecoraties. Na dertig jaar verkoopt hij het voor een astronomisch...

La Fève presenteert tweede editie Sterrenbonbons

La Fève presenteert tweede editie Sterrenbonbons

Meester chocolatier Geert-Jan Heesterbeek van La Fève in Maastricht lanceert de tweede editie van zijn Sterrenbonbons. Hij ontwikkelde de Sterrenbonbons in samenwerking met tien sterrenchefs. In elke bonbon is de signatuur van de chef te proeven. Meesterkok Toine Hermsen nam de eerste doos in ontvangst.