Chocolate Academy geeft webinar Paasinspiratie met Jurgen Koens en Christa Muyldermans

Webinar Paasinspiratie 2

Beeld: Chocolate Academy

Op 18 januari is de gratis webinar Paasinspiratie van Chocolate Academy bij te wonen. Tijdens de webinar geven Chocolate Ambassador Jurgen Koens en Chocolate Academy chef Christa Muyldermans inspiratie voor de Paasdagen, met een variatie van patisserie en chocoladecreaties.

Christa Muyldermans is Senior Callebaut chef sinds 2019. Ze werkte onder andere als Pastry Chef in de Franse patisseriezaak Petite Amanda en in Peninsula Hotel en was Production Manager bij Chocolaterie Sweet La Vie Chocolates.

Jurgen Koens is gediplomeerd kok, chocolatier en patissier. Hij werkte als chef patissier in verschillende sterrenrestaurants. Ook is hij eigenaar en chef van een consultingbedrijf 4Pastry en twee patisserie/chocolateriezaken in Eindhoven.

Inschrijven voor de webinar kan via deze link.

Dossiers
Lees ook
Winnaars Belgium Chocolate Awards 2021

Winnaars Belgium Chocolate Awards 2021

De winnaars van de Belgium Chocolate Awards 2021 zijn bekend. Deze Belgische vakwedstrijd gaat op zoek naar het chocoladetalent van vandaag en morgen. Zowel studenten als professionals gingen aan de slag met het thema Olympische Spelen. Dit leidde tot 41 creaties met veel Aziatische smaken.

De specials van het IJscentrum

De specials van het IJscentrum

De specials van het IJscentrum zijn exclusieve dagtrainingen die de focus leggen op één onderwerp. Voor 25 mei staat Cacao en chocolade-ijs op de planning. Er zijn nog twee plaatsen vrij voor deze special die wordt gegeven door Hidde de Brabander.

IJscentrum maakt instructievideo's over karamel, chocola en ijs

IJscentrum maakt instructievideo's over karamel, chocola en ijs

Het IJscentrum begon tijdens de coronacrisis met het maken van instructies. Onlangs kwamen hier zeven nieuwe video's bij. De filmpjes laten zien hoe je chocolade tableert, een ijsmix pasteuriseert en hoe je infuseert. Daarnaast is er aandacht voor natte en droge karamelbereidingsmethode. Verder is het overzicht van machines en menu-instructies nu compleet.