Chocolate Academy Belgium organiseert webinar voor moederdag

Choco_Moederdag_Webinar_NED (002)

Speciaal voor moederdag organiseert de Chocolate Academy Belgium op dinsdag 13 april een webinar. Chocolate Academy Chef Dries Delanghe geeft deze online demonstratie die zich richt op chocolatiers en patissiers.

De Callebaut Ruby chocolade staat centraal tijdens het webinar. Dries Delanghe toont een vernieuwende chocolade creatie en deelt een recept voor een feestelijke taart. De creaties worden afgewerkt met onze Mona Lisa decoraties. 

Dries DeLanghe volgde zijn opleiding bij de brood- en banketbakkerijschool Ter Groene Poorte en specialiseerde zich in gezonde bakkerijtoepassingen, chocolade en industriële productieprocessen voor brood/gebak. Hij werkte bij verschillende restaurants en banketbakkerijen zoals Le Sanglier des Ardennes, Hof Van Cleve, Pierre Hermé en Joël Robuchon in Las Vegas. 

Belangstellenden kunnen zich inschrijven voor dit gratis webinar op 13 april bij de Chocolate Academy Belgium.

 

Dossiers
Lees ook
Klassiek Frans

Klassiek Frans

Na drie boeken over kleine zoete en hartige taartjes komt patissier Meike Schaling met een boek over Franse klassiekers genaamd Franse taartjes – Klein en groot. Van croissants, éclairs, macarons en brioches tot tarte tropézienne, Baba au Rhum en de klassieke Opéra-taart.

Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Bij veel familiebedrijven is een opvolger vinden een probleem. Zo niet bij Jo’s IJssalon in Reuver. Na jarenlang samen met zijn vader Johan de ijssalon te hebben gerund, nam Dennis Lemmen op 1 januari 2020 de zaak over. De passie voor ijs heeft hij van zijn vader geërfd, zo leert een bezoek aan de Limburgse ijsmaker.

Sigep 2022: IJs en patisserie

Sigep 2022: IJs en patisserie

De thema’s milieu, duurzaamheid en vegan sieren de stands. Maar de euforie rondom het eindelijk weer bijeen kunnen komen, komt tot uiting in het kleurrijke ijs en de patisserie tijdens de ‘dolce’ vakbeurs Sigep 2022.