Chocolade-inspiratie van Hidde de Brabander op Ice this Day

Chocolade_IJscentrum

Chocolade is net als ijs een verwenproduct. Eén waar je alle kanten mee op kunt. Van een eenvoudig, maar populair product als breekchocolade tot bonbons voor bij de koffie. Wat de ijsbereider er allemaal mee kan, laat Hidde de Brabander zien tijdens een demonstratie op Ice this Day.

In de drie kwartier durende demonstratie toont de chocolatier de mogelijkheden met een chocolademachine. “We kijken daarbij vooral naar de mogelijkheden voor het najaar”, licht De Brabander toe. “Letters mogen daar natuurlijk niet bij ontbreken. Maar ook producten als breekchocolade en bonbons komen aan de orde. Lekkers dat je jaarrond kunt aanbieden.” Een chocolademachine kun je het hele jaar inzetten in de ijssalon, meent de vakdocent. “Denk aan topmomenten zoals Pasen en Moederdag, maar ook tijdens het seizoen gebruik je hem voor chocolade-ijssoorten en chocoladedecoraties. Want ik hoop natuurlijk dat elke ijsbereider zijn chocoladedecoraties zelf maakt.”

Omzetkansen door brede inzetbaarheid

Tijdens de demonstratie legt De Brabander de nadruk op het gebruik van een chocolademachine. “Maar het is maar net hoe diep je wilt gaan met een investering. In principe zijn alle producten ook met de hand te maken. Een chocolademachine is echter wel erg prettig om te hebben, met name door zijn brede inzetbaarheid.” Naast het kijken naar de kunsten die De Brabander vertoont met de chocolademachine, is er uiteraard ook genoeg te proeven. “Ik hoop dat ijsbereiders de verbreding meer opzoeken”, besluit hij. “Chocolade biedt veel omzetkansen, maar ook inspiratie.”

Na Ice this Day klaar voor het najaar

De kennisdag Ice this Day vindt plaats op 15 september in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Het thema is Let’s get social. Het doel van deze dag is ijsbereiders inspiratie te bieden voor het najaar. Hidde de Brabander geeft uit naam van het IJscentrum de demonstratie Mogelijkheden met chocolade. Daarnaast staat een demonstratie frituren (oliebollen, donuts en beignets) door EverBake Group en Royal Steensma op het menu. Tot slot geeft social media-expert Elja Daae een workshop over Instagram. Wegens de coronamaatregelen is er beperkt plaats. Meld je gauw aan! Ice this Day is gratis toegankelijk voor leden van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. Niet-leden betalen 40 euro.

Dossiers
Lees ook
Belgische chocolatier Galler getroffen door overstromingen

Belgische chocolatier Galler getroffen door overstromingen

Afgelopen week zorgde de hoge waterstand in de rivieren voor grote problemen. In ons land, maar zeker ook in de Duitsland en België. De overstromingen veroorzaakten slachtoffers en schade in steden en dorpen. Een van de getroffen ondernemers is chocolatier Galler.

Cacao uit Midden-Amerika

Cacao uit Midden-Amerika

7 juli was het Wereld Chocolade Dag. In 1550 introduceerde die dag de Spaanse veroveraar Hernán Cortés cacaobonen in Europa. Reden voor Verkeersburo Centraal-Amerika wat cacao-feiten op een rijtje te zetten en te kijken naar populaire chocoladedranken in Midden-Amerika.

Overname Europe Chocolate Company door Barry Callebaut

Overname Europe Chocolate Company door Barry Callebaut

De Barry Callebaut Group neemt Europe Chocolate Company over. Callebaut verwacht de overname van de Belgische private producent van chocoladespecialiteiten en -decoraties de komende maanden af te ronden. Er zijn geen financiële gegevens van de transactie bekend gemaakt.