Chocolade-inspiratie van Hidde de Brabander op Ice this Day

Chocolade_IJscentrum

Chocolade is net als ijs een verwenproduct. Eén waar je alle kanten mee op kunt. Van een eenvoudig, maar populair product als breekchocolade tot bonbons voor bij de koffie. Wat de ijsbereider er allemaal mee kan, laat Hidde de Brabander zien tijdens een demonstratie op Ice this Day.

In de drie kwartier durende demonstratie toont de chocolatier de mogelijkheden met een chocolademachine. “We kijken daarbij vooral naar de mogelijkheden voor het najaar”, licht De Brabander toe. “Letters mogen daar natuurlijk niet bij ontbreken. Maar ook producten als breekchocolade en bonbons komen aan de orde. Lekkers dat je jaarrond kunt aanbieden.” Een chocolademachine kun je het hele jaar inzetten in de ijssalon, meent de vakdocent. “Denk aan topmomenten zoals Pasen en Moederdag, maar ook tijdens het seizoen gebruik je hem voor chocolade-ijssoorten en chocoladedecoraties. Want ik hoop natuurlijk dat elke ijsbereider zijn chocoladedecoraties zelf maakt.”

Omzetkansen door brede inzetbaarheid

Tijdens de demonstratie legt De Brabander de nadruk op het gebruik van een chocolademachine. “Maar het is maar net hoe diep je wilt gaan met een investering. In principe zijn alle producten ook met de hand te maken. Een chocolademachine is echter wel erg prettig om te hebben, met name door zijn brede inzetbaarheid.” Naast het kijken naar de kunsten die De Brabander vertoont met de chocolademachine, is er uiteraard ook genoeg te proeven. “Ik hoop dat ijsbereiders de verbreding meer opzoeken”, besluit hij. “Chocolade biedt veel omzetkansen, maar ook inspiratie.”

Na Ice this Day klaar voor het najaar

De kennisdag Ice this Day vindt plaats op 15 september in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Het thema is Let’s get social. Het doel van deze dag is ijsbereiders inspiratie te bieden voor het najaar. Hidde de Brabander geeft uit naam van het IJscentrum de demonstratie Mogelijkheden met chocolade. Daarnaast staat een demonstratie frituren (oliebollen, donuts en beignets) door EverBake Group en Royal Steensma op het menu. Tot slot geeft social media-expert Elja Daae een workshop over Instagram. Wegens de coronamaatregelen is er beperkt plaats. Meld je gauw aan! Ice this Day is gratis toegankelijk voor leden van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. Niet-leden betalen 40 euro.

Dossiers
Lees ook
Carlz presenteert de Haagse Plak

Carlz presenteert de Haagse Plak

Carlz brengt een nieuw product op de markt, de Haagse Plak. Een luxe cadeaubox met twee Haagse repen. De Haagse Plak is het derde Haagse chocoladeproduct van Carlz. Eerder lanceerde de ondernemer De Haagse Bal (de stadsbonbon van Den Haag) en de Haagse Kusjes.

Variëren met variegato

Variëren met variegato

Vertaald vanuit het Italiaans betekent variegato ‘afwisselend’ of ‘gevarieerd’. Technisch gezien is een variegato, of in meervoud variegati, ook wel een soort vloeibare toevoeging die je over en tussen je gedraaide ijs lepelt of spuit. Je hebt veel verschillende types, maar het basisprincipe is het aanbrengen van een combinatie tussen een saus en een...

Maak aanwezigheid van allergenen visueel

Maak aanwezigheid van allergenen visueel

Met ingang van april dit jaar zou de handhaving op het vermelden van allergenen op niet-voorverpakte levensmiddelen actief worden ingezet. Door de coronasituatie was er sprake van verminderd regulier toezicht vanuit de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Nu de foodsector weer optimaal in bedrijf is, wordt het tijd om deze nieuwe wet nader toe te...