Carlz presenteert de Haagse Plak

De Haagse Plak_foto: Carlz

Foto: Formatie Schipper

Carlz brengt een nieuw product op de markt, de Haagse Plak. Een luxe cadeaubox met twee Haagse repen. De Haagse Plak is het derde Haagse chocoladeproduct van Carlz. Eerder lanceerde de ondernemer De Haagse Bal (de stadsbonbon van Den Haag) en de Haagse Kusjes. 

De Haagse Plak bestaat uit twee royale melkchocolade-tabletten die voorzien zijn van de hofstedelijke groengele kleuren. De smaak van de twee chocolade-‘plakken’, is exclusief Haags dankzij de rijke combinatie van Callebaut-chocolade en een fijne twist van Haagse Hopjes-melange.

Carlz

Ondernemer Carl Schipper is de man achter Carlz. De onderneming is bekend van onder andere de Nederlandse Bal-Collectie, een collectie van streekbonbons met varianten als De Nederlandse Bal, De Haagse Bal en De Amsterdamse Bal. Deze bonbons ontwikkelde hij samen met meesterchocolatier Manfred Spaargaren.

Dossiers
Lees ook
Variëren met variegato

Variëren met variegato

Vertaald vanuit het Italiaans betekent variegato ‘afwisselend’ of ‘gevarieerd’. Technisch gezien is een variegato, of in meervoud variegati, ook wel een soort vloeibare toevoeging die je over en tussen je gedraaide ijs lepelt of spuit. Je hebt veel verschillende types, maar het basisprincipe is het aanbrengen van een combinatie tussen een saus en een...

Chocolade-inspiratie van Hidde de Brabander op Ice this Day

Chocolade-inspiratie van Hidde de Brabander op Ice this Day

Chocolade is net als ijs een verwenproduct. Eén waar je alle kanten mee op kunt. Van een eenvoudig, maar populair product als breekchocolade tot bonbons voor bij de koffie. Wat de ijsbereider er allemaal mee kan, laat Hidde de Brabander zien tijdens een demonstratie op Ice this Day.

Chocolade-visie van chef Graham Mairs

Chocolade-visie van chef Graham Mairs

Inspiratie in coronatijd: met een doos met bonbons op tafel en de Engelse patissier Graham Mairs op het computerscherm stimuleren Vipam en Irca Nederlandse banketbakkers om nieuwe producten uit te proberen. “Hij geeft cacao echt de hoofdrol.”