Carlo Midiri nieuwste Chef Ambassadeur Callebaut

20 mei 2019

Carlo Midiri is de nieuwste Chef Ambassadeur van het chocolademerk Callebaut. Hij gaat deel uitmaken van de internationale Ambassadeurs Club van Callebaut.

Dit wereldwijde netwerk bestaat uit meer dan 150 chef-koks, patissiers, meesterbakkers en chocolatiers met een internationale reputatie. Hun doel is om de passie voor chocolade, de technische knowhow en inspirerende toepassingsmogelijkheden door te geven aan andere chocolade professionals.

Carlo Midiri: "Ik werk al jaren met de kwalitatieve chocolade van Callebaut. Dat ik nu gevraagd ben
om toe te treden tot het selecte gezelschap van ambassadeurs vind ik een grote eer. Een erkenning
van mijn vakmanschap."

Als ambassadeur gaat Carlo theoretische en praktische ondersteuning bieden door middel van cursussen, masterclasses en demonstraties. Daarnaast helpt hij Callebaut ook bij het creëren van nieuwe chocolade inspiratie in de vorm van recept- en conceptontwikkeling en klantenondersteuning op maat.

Callebaut noemt Carlo "een ambitieuze, ambachtelijke vakman met grote passie voor patisserie
en chocolade." De samenwerking tussen Callebaut en Carlo Midiri is niet nieuw. Hij ontwikkelde samen met het chocolademerk en Mona Lisa het nieuwe concept 'Laagdrempelige Patisserie'. Hiervoor creëerde Midiri drie soorten patisserie in drie varianten en bundelde in een receptenboek. Dit receptenboek is te downloaden op de website van Callebaut.

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?