Carlo Midiri nieuwste Chef Ambassadeur Callebaut

Carlo Midiri_Callebaut_PB

Carlo Midiri is de nieuwste Chef Ambassadeur van het chocolademerk Callebaut. Hij gaat deel uitmaken van de internationale Ambassadeurs Club van Callebaut.

Dit wereldwijde netwerk bestaat uit meer dan 150 chef-koks, patissiers, meesterbakkers en chocolatiers met een internationale reputatie. Hun doel is om de passie voor chocolade, de technische knowhow en inspirerende toepassingsmogelijkheden door te geven aan andere chocolade professionals.

Carlo Midiri: "Ik werk al jaren met de kwalitatieve chocolade van Callebaut. Dat ik nu gevraagd ben
om toe te treden tot het selecte gezelschap van ambassadeurs vind ik een grote eer. Een erkenning
van mijn vakmanschap."

Als ambassadeur gaat Carlo theoretische en praktische ondersteuning bieden door middel van cursussen, masterclasses en demonstraties. Daarnaast helpt hij Callebaut ook bij het creëren van nieuwe chocolade inspiratie in de vorm van recept- en conceptontwikkeling en klantenondersteuning op maat.

Callebaut noemt Carlo "een ambitieuze, ambachtelijke vakman met grote passie voor patisserie
en chocolade." De samenwerking tussen Callebaut en Carlo Midiri is niet nieuw. Hij ontwikkelde samen met het chocolademerk en Mona Lisa het nieuwe concept 'Laagdrempelige Patisserie'. Hiervoor creëerde Midiri drie soorten patisserie in drie varianten en bundelde in een receptenboek. Dit receptenboek is te downloaden op de website van Callebaut.

Dossiers
Lees ook
Nieuw hoofdkantoor voor Felchlin Zwitserland

Nieuw hoofdkantoor voor Felchlin Zwitserland

Na meer dan 100 jaar, werd in januari 2019 het hoofdkantoor van Max Felchlin AG met de productieruimten en de kantoorfaciliteiten samengevoegd in Ibach-Schwyz. Op deze manier is er een centrale faciliteit ontstaan, waar ruimte is voor zowel medewerkers van productie evenals kantoor, maar waar ook klanten en leveranciers samen komen.

Nederland grootste importeur van cacaobonen ter wereld

Nederland grootste importeur van cacaobonen ter wereld

Nederland is de grootste importeur van cacaobonen in de wereld. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het CBS. In 2018 importeerde Nederland 1,1 miljard kg cacaobonen. In tien jaar tijd is die hoeveelheid verdubbeld; in 2008 importeerde Nederland 0,56 miljard kg.   Ongeveer de helft van de cacaobonen die Nederland importeert komt uit Ivoorkust. Ook...

‘Chocolade gaat over design, vormgeving en smaak’

‘Chocolade gaat over design, vormgeving en smaak’

Lisa Matthijssen (25) werkt bij chocolatier Friandries in Tilburg als chocolatier en patissier. Het mooiste aan het vak vindt ze de creativiteit die ze erin kwijt kan. “Met chocolade kun je mousse, bonbons en hele bouwwerken maken. Als ik met dit product werk, komt mijn kunstzinnige kant naar boven.”