Carlo Midiri nieuwste Chef Ambassadeur Callebaut

Carlo Midiri_Callebaut_PB

Carlo Midiri is de nieuwste Chef Ambassadeur van het chocolademerk Callebaut. Hij gaat deel uitmaken van de internationale Ambassadeurs Club van Callebaut.

Dit wereldwijde netwerk bestaat uit meer dan 150 chef-koks, patissiers, meesterbakkers en chocolatiers met een internationale reputatie. Hun doel is om de passie voor chocolade, de technische knowhow en inspirerende toepassingsmogelijkheden door te geven aan andere chocolade professionals.

Carlo Midiri: "Ik werk al jaren met de kwalitatieve chocolade van Callebaut. Dat ik nu gevraagd ben
om toe te treden tot het selecte gezelschap van ambassadeurs vind ik een grote eer. Een erkenning
van mijn vakmanschap."

Als ambassadeur gaat Carlo theoretische en praktische ondersteuning bieden door middel van cursussen, masterclasses en demonstraties. Daarnaast helpt hij Callebaut ook bij het creëren van nieuwe chocolade inspiratie in de vorm van recept- en conceptontwikkeling en klantenondersteuning op maat.

Callebaut noemt Carlo "een ambitieuze, ambachtelijke vakman met grote passie voor patisserie
en chocolade." De samenwerking tussen Callebaut en Carlo Midiri is niet nieuw. Hij ontwikkelde samen met het chocolademerk en Mona Lisa het nieuwe concept 'Laagdrempelige Patisserie'. Hiervoor creëerde Midiri drie soorten patisserie in drie varianten en bundelde in een receptenboek. Dit receptenboek is te downloaden op de website van Callebaut.

Dossiers
Lees ook
Patisserie de Rouw lanceert gracefully-aging-bonbon Charming Chocolate

Patisserie de Rouw lanceert gracefully-aging-bonbon Charming Chocolate

Patisserie de Rouw en The Skin Institute in Vught ontwikkelden samen een bonbon met een huidverbeterend ingrediënt die past in een meer gezonde leefstijl. Presentatrice en actrice Leontine Borsato nam 29 januari de eerste ‘gracefully-aging-bonbon’ Charming Chocolate in ontvangst.

Barry Callebaut opent 3D Printing Studio

Barry Callebaut opent 3D Printing Studio

De Barry Callebaut Group lanceert via het decoratiemerk Mona Lisa gepersonaliseerde 3D-geprinte chocolade op schaal. Hiermee kunnen chefs hun eigen unieke creaties ontwerpen em deze snel en betaal reproduceren.

Callebaut steunt goede doel Mercy Ships

Callebaut steunt goede doel Mercy Ships

De afgelopen maanden werkte chocolatier Frits van Noppen aan een groot chocoladekunstwerk van 15 meter hoog en 27 meter breed. Callebaut sponsorde deze officiele wereldrecordpoging. Het werk is volledig gemaakt van traceerbare en 100% duurzame Callebaut chocolade. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de Mercy Ships organisatie.